Ga naar de inhoud
Nederland

Een date met mannen voor geld: steeds meer studentes doen het

Archieffoto van een shoppende vrouw Beeld © Getty Images

Steeds meer studentes daten met rijke mannen om in staat te zijn hun studie te betalen. Dat blijkt uit cijfers van bemiddelingssites. "Het aantal studentes dat zich aanmeldt als sugarbaby, stijgt opvallend hard."

Dat zegt Dick Krijnen, die al drie jaar de site Suikerarrangement.nl runt. De site brengt zogenoemde sugardaddy's en sugarbaby's bij elkaar zodat ze met elkaar kunnen afspreken.

"De groep die op zoek is naar een betaalde date bestaat over het algemeen uit zakenmannen die weinig tijd hebben. De suikerooms zijn soms eenzaam en missen de aandacht van een vrouw", zegt Krijnen.

Steeds meer studentes
De vrouwen die zich aanmelden voor een betaalde date, zijn volgens Krijnen steeds vaker jonge dames tussen de 18 en 28 jaar. "Ik ken niet ieders profiel, maar ik zie steeds meer suikernichtjes tussen de 18 en 28 jaar die studeren. De verhouding suikeroom-suikernichtjes is van 1 op 4 naar 1 op 5 gegaan."  

Volgens Krijnen betalen veel studentes hun studie met het geld dat ze dankzij de dates verdienen. "Ik ken veel verhalen van studentes die het steeds zwaarder hebben gekregen om rond te komen. Onder meer door het afschaffen van de studiefinanciering. Op deze manier voorkomen ze dat ze diep in de schulden raken." 

Ook de Amerikaanse site SeekingArrangement.com ziet steeds meer studenten die zich aanmelden. Een woordvoerder van de site zegt in het AD dat de site in ons land 15.000 leden heeft. "Ruim 4000 zijn student, bijna een kwart van het totaal aantal sugarbaby's."

Goed verdienen
Het is dan ook goed geld verdienen als sugarbaby. Een studente verdient al snel 150 euro met een date, weet Krijnen. Meestal worden de dates mee uit eten genomen, of drinken ze een drankje. Maar er zijn ook extremere gevallen bekend. Zo zijn er suikerooms die hun date mee op vakantie nemen. Krijnen: "Het is aan de mensen zelf om goede afspraken te maken. Daar bemoei ik me niet mee."

Geen nare ervaringen
De oprichter van Suikerarrangement.nl houdt zich niet bezig met 'dingen die buiten de site om' gebeuren. "Maar ik ben nog nooit gebeld door iemand die nare ervaringen heeft gehad of gedwongen werd tot seks. Ik krijg vooral mailtjes van teleurgestelde mensen omdat een date niet is komen opdagen."

Volgens Krijnen is het de mannen vooral te doen om wat gezelligheid. "De meeste sugardaddy's hebben behoefte aan een luisterend oor. Een goed gesprek. Wat aandacht. Niet in eerste instantie aan seks."

Andersom gebeurt ook: suikertantes die op zoek naar een een gezellige date met een jongere man. "Maar dat aandeel is nog relatief klein", zegt Krijnen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Een date met Natascha kost 150 euro: 'Ik heb geen studieschuld'

 

Bron: RTL Nieuws / Agnes de Goede