Nieuws

Laserbehandeling niet meer bij 'beunende' schoonheidsspecialist

21 maart 2016 15:52 Aangepast: 24 juli 2018 10:02
Een laserbehandeling bij de schoonheidsspecialist. Beeld © ANP

Het laten weghalen van pigmentvlekken of ongewenste haargroei, dat kan nu nog eenvoudig bij een schoonheidsspecialist met een laserapparaat. Maar niet lang meer: binnenkort mogen alleen speciaal opgeleide artsen dit soort behandelingen uitvoeren.

Op dit moment mag iedereen een laserapparaat aanschaffen en een praktijk in laserbehandelingen beginnen. Maar daardoor gaan die behandelingen veel te vaak mis, vindt minister Edith Schippers van Volksgezondheid. 

Serieuze risico's
Mislukte laserbehandelingen kunnen leiden tot brandwonden, onherstelbare littekens of permanente pigmentvlekken in je huid, blijkt uit onderzoek van het RIVM. "Die risico's zijn zo serieus dat ik de cliënt die gelaserd wordt, wil beschermen", zegt Schippers.  

Daarom stelt de minister hardere eisen aan het aanbieden van laserbehandelingen: in de toekomst mogen alleen speciaal daarvoor opgeleide artsen en dermatologen patiënten laseren. Nog voor de zomer stuurt de minister deze wetswijziging naar de Kamer. 

Als de wet in werking gaat, mogen bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten niet meer ontharen met een laserapparaat. Ook tatoeëerders mogen dan niet meer zelfstandig tatoeages weglaseren. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`