Politiek

Comeback: oud-bankier Dirk Scheringa politiek in

23 september 2015 07:48 Aangepast: 23 september 2015 07:54
Beeld © ANP

Het was jaren stil rond Dirk Scheringa, maar nu is de oud-bankier terug in het nieuws. Hij sluit zich aan bij de Ondernemers Partij van Hero Brinkman.

Scheringa vertelde er gisteravond bij het programma Pauw samen met Brinkman over. De partij gaat zich specifiek richten op zzp'ers: "Ik voel veel voor de politiek en voor ondernemers. Ik zie zzp'ers en ondernemers als ruggengraat van de samenleving en ik vind dat die benadeeld worden. Daarom wil ik daar mijn best voor gaan doen"

De oud-bankier hoopt in de Tweede Kamer te komen: "Ik ga het liefst de Tweede Kamer in om daar ondernemers te vertegenwoordigen. Als een soort one-issue-partij."

Niet helemaal nieuw
Scheringa is niet helemaal nieuw in de politiek. Hij was van 1976 tot 1979 gemeenteraadslid in de gemeente Opmeer voor het CDA. Hij was oprichter en bestuursvoorzitter van de DSB Bank en voorzitter van AZ. In de herfst van 2009 ging de bank failliet. In 2011 heeft hij een nieuw bedrijf in de financiële dienstverlening opgericht: DS Factoring.  

De oud-bankier kent Brinkman nu een half jaar. De ex-PVV'er presenteerde zijn nieuwe partij afgelopen voorjaar. Het was niet de eerste keer dat de voormalig politieagent een politieke partij oprichtte. Eerder probeerde hij het ook al met de Onafhankelijke Burgerpartij en het Democratisch Politiek Keerpunt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`