Buitenland

Nederlanders angstig om hotel in België te boeken

17 april 2016 10:15 Aangepast: 31 juli 2017 19:00
Extra bewaking bij de luchthaven van Zaventem. Beeld © AFP

De aanslagen in Brussel hebben grote invloed op de reisbranche. Nederlanders zoeken minder naar hotels in Brussel en ook andere Belgische steden verliezen aan populariteit.

Direct na de aanslagen zag de website Hotelspecials een flinke daling in het aantal mensen dat zocht naar een hotel in Brussel.

Onder Belgen werd 60 procent minder gezocht op Brussel, maar dat is inmiddels weer bijgetrokken. "Belgen laten zich dus niet tegenhouden om een hotel in Brussel te boeken", zegt Kimberey Loze van Hotelspecials. 

Maar in Nederland is dat heel anders, daar wordt nog steeds de helft minder gezocht op Brussel en ook andere Belgische steden lopen achter.

'Nederlanders bang'
Op Antwerpen werd 30 procent minder gezocht en in Brugge zo'n 20 procent minder. "Nederlanders lijken angstig om een hotel in grote Belgische steden te boeken en ze zoeken een andere bestemming voor hun stedentrip."

Ook het aantal vluchten naar Brussel is flink afgenomen na de aanslagen op 22 maart, blijkt uit cijfers van Forward Keys. In maart werden 136 procent minder vluchten naar Brussel geboekt, ten opzichte van maart 2015. 

Andere Europese steden omlaag
Dat heeft natuurlijk ook grotendeels te maken met de sluiting van de luchthaven. Forward Keys verwacht dan ook dat het aantal nieuwe boekingen vanaf de zomer, als de luchthaven van Zaventem weer helemaal opengaat, zal toenemen.

Niet alleen het aantal vluchten naar Brussel nam af, ook in andere Europese steden is een daling te zien. Vooral minder populair zijn Istanbul, Parijs en Brussel. Die steden werden allemaal getroffen door aanslagen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore