Ga naar de inhoud
Sleeën en sneeuwpoppen?

Sneeuwliefhebbers opgelet: vrijwel overal wordt het wit

Haal de slee maar weer van stal en je handschoenen uit de kast want zondag gaat het sneeuwen. Lokaal kan er zelfs tot 5 centimeter sneeuw vallen. "Als je geluk hebt, kun je misschien zelfs wel een sneeuwpop maken", zegt meteoroloog Thijs Smink van Buienradar.

Na de lunch gaat de eerste sneeuw in Zeeland vallen. Daarna verschuift de sneeuwval naar de rest van het land.

"We kunnen gemiddeld 1 tot 3 centimeter verwachten, met plaatselijk uitschieters naar 4 of 5 centimeter in het noorden", zegt Smink. Een sneeuwpop maken is volgens hem zeker op sommige plekken mogelijk.

Chaos
Lees ook:
Chaos in midden Duitsland door zware sneeuwval

Alleen Limburg lijkt aan de sneeuw te ontkomen.

De maximumtemperatuur zal ongeveer 2 graden zijn. Tijdens de sneeuwval zelf verwacht Smink dat de temperatuur dicht bij het vriespunt komt. Maandag zal de sneeuw in de loop van de dag weer langzaam verdwijnen. Volgende week wordt het namelijk ook weer wat zachter.

Bekijk ook: Eindelijk weer schaatsen op natuurijs

01:07
Na een nacht van hard werken en rijkelijk sproeien ging vanochtend in het Zuid-Hollandse De Lier een van de eerste natuurijsbanen van het jaar open.

In meerdere Europese landen zorgt de sneeuw voor overlast, onder meer in Duitsland en Oostenrijk. In Duitsland is veel sneeuw gevallen in het zuiden en zuidoosten, vooral München en omgeving worstelen met problemen als gevolg van de winterse weersomstandigheden.

Het vliegverkeer van en naar de luchthaven München is tot zeker morgen 06.00 uur opgeschort. Honderden vluchten gaan niet door en reizigers wordt opgeroepen niet naar de luchthaven te komen. De politie in de regio waar München onder valt, roept inwoners op binnen te blijven.