Ga naar de inhoud
Signalement verdachte verspreid

Drie vrouwen gestoken in dezelfde straat in vier dagen tijd in Utrecht

Beeld © Koen Laureij

Op de Balijelaan in Utrecht is vannacht voor de derde keer in vier dagen tijd een vrouw slachtoffer geworden van een steekincident. De vrouw raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ze was wel aanspreekbaar. Het slachtoffer is een 20-jarige vrouw.

De politie meldt dat de vrouw achterop zat bij een vriendin toen een onbekende man naast hen kwam fietsen. "Hij sprak haar aan en vrijwel direct stak hij haar met een scherp voorwerp", meldt de politie.

Het is het derde steekincident waarbij een vrouw lichtgewond is geraakt. Vorige week donderdag raakte een 23-jarige vrouw al gewond toen ze werd gestoken vlak bij de kruising met de Croeselaan. De politie wilde toen weinig over het incident kwijt 'vanwege de maatschappelijke onrust die zou kunnen ontstaan'. 

Beroofd

Afgelopen zaterdag was het opnieuw raak, op vrijwel dezelfde plek. Ook hier raakte een 23-jarige vrouw gewond toen ze werd bedreigd met een scherp voorwerp. Het slachtoffer werd beroofd van haar schoudertas en daarna gestoken. Ze raakte lichtgewond. 

Een woordvoerder van de politie laat aan RTL Nieuws weten dat het onderzoek nog loopt. "Per incident ging het om één dader, maar het is nog niet duidelijk of het steeds om dezelfde persoon gaat. We houden rekening met alle opties."

Steekpartij
Lees ook:
Steekpartij zorgt voor commotie in Apeldoorn

De politie heeft voor de steekpartij van afgelopen nacht een signalement afgegeven van de verdachte. Het gaat om een man van tussen de 40 en 50 jaar met kort zwart haar op een fiets met witte plastic tassen aan het stuur. Hij heeft een licht getinte huidskleur, donkere wenkbrauwen en droeg meerdere lagen kleding over elkaar.

Waar het incident zich precies afspeelde, is niet duidelijk. De politie zocht met een speurhond op de Balijelaan en het Merwedeplantsoen. Dat plantsoen is een groenstrook die onder de Balijebrug doorloopt. Getuigen worden opgeroepen zich bij de politie te melden en eventuele camerabeelden te overhandigen.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.