Ga naar de inhoud
Moeder van tweeling

Huisarts Jurgen, moeder Marlous en dochter zijn slachtoffers Rotterdam: 'Wat een gemis'

Bloemen bij het pand aan het Heiman Dullaertplein waar een 32-jarige man de 39-jarige Marlous en haar 14-jarige dochter neerschoot. Beeld © ANP

In Rotterdam zijn gisteren drie mensen om het leven gekomen bij schietincidenten aan het Heiman Dullaertplein en in het Erasmus MC. De slachtoffers zijn de 39-jarige Marlous, haar 14-jarige dochter en de 43-jarige huisarts en docent Jurgen Damen.

De 39-jarige Marlous was een buurvrouw van verdachte Faoud L.. Een vriendin van de vrouw vertelt dat de vrouw net als zij uit Bergen op Zoom kwam en hun kinderen bevriend zijn. Marlous zou volgens de vriendin de politie hebben gebeld toen ze zag dat Faoud L. zijn konijnen en later een puppy mishandelde.

"Marlous zei daar wat van en belde de politie. De dierenbescherming heeft de dieren weggehaald. Dat heeft ze nu moeten bekopen met de dood", zegt de vriendin. De 14-jarige dochter van Marlous heeft een tweelingzusje.

Dit
Lees ook:
Dit gebeurde er gisteren in Rotterdam, dit weten we van verdachte Fouad L.

Het slachtoffer van de schietpartij in het Erasmus MC is de 43-jarige docent en huisarts Jurgen Damen. Hij werkte in een huisartsenpraktijk in de wijk Katendrecht. De Rotterdammer laat volgens Het Parool een vrouw en een dochter achter. 

De arts werd geboren in Sliedrecht en deed een studie geneeskunde in Rotterdam, waarna hij zich specialiseerde als huisarts. In 2019 promoveerde Damen aan de Erasmus Universiteit. Damen was als universitair docent al tien jaar werkzaam bij het Erasmus MC. Daarnaast werkte hij sinds vijf jaar parttime als huisarts in het Gezondheidscentrum Katendrecht in Rotterdam Zuid. 

Damen was de huisarts van demissionair minister Hugo de Jonge, vertelt hij:

Aangeslagen Hugo de Jonge: 'Jurgen Damen was onze huisarts'

00:35
De Jong was zichtbaar aangeslagen.

'Aimabele, betrokken collega'

Collega's van Damen reageren geschokt op de dood van hun collega. "Jurgen was een bevlogen huisarts en fijne collega. Wat een gemis", schrijft een medewerker van het Erasmus MC op Facebook.

René Baljon, bestuurder van Stichting Zonboog waar Gezondheidscentrum Katendrecht onderdeel van is, laat op de website van de organisatie weten dat ze 'met grote verslagenheid en intens verdriet' kennis hebben genomen van het nieuws.

"Wij verliezen hiermee een aimabele, betrokken collega die veel betekende in de zorg voor vele patiënten. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie en vrienden en naar de andere slachtoffers, betrokkenen en nabestaanden van deze tragische gebeurtenis."

Voor de praktijk van Damen zijn bloemen gelegd:

Bloemen voor doodgeschoten huisarts Jurgen, praktijk dicht

00:25
De praktijk is dicht