Ga naar de inhoud
Brandweer opgeschaald

Verdachte opgepakt voor schietincidenten Rotterdam: 3 doden

Medisch personeel verlaat het Erasmus MC Rotterdam. Beeld © ANP

Na twee schietincidenten in Rotterdam is een 32-jarige man uit Rotterdam opgepakt. Hij werd aangehouden onder het helikopterplatform van het Erasmus MC. Volgens de politie zijn er drie doden gevallen. Het gaat om een 39-jarige vrouw en een 46-jarige man. Een 14-jarig meisje dat zwaargewond raakte, is later aan haar verwondingen overleden.

Meerdere arrestatieteams zijn vanmiddag het Erasmus binnengegaan nadat daar een schietincident had plaatsgevonden. Andere mensen renden juist naar buiten, onder wie medisch personeel in beschermende kleren. Er waren vanmiddag twee schietincidenten in Rotterdam, ook één in een woning aan het Heiman Dullaertplein.

Absurd

Verschillende mensen die aanwezig waren in het Erasmus MC zeggen tegen een verslaggever van RTL Nieuws dat er een molotovcocktail zou zijn gebruikt.

Rond het Erasmus MC hebben zich veel mensen verzameld, uit nieuwsgierigheid of als troost. "Ik ben verslagen", zegt een student geneeskunde, die getuige was van het schietincident. "Eerst vond er een schietpartij plaats op de vierde verdieping. Er werd wel vier of vijf keer geschoten. Daarna werd een molotovcocktail gegooid in het onderwijscentrum. Heel absurd", noemt hij de gebeurtenissen. "Iedereen hoorde de knallen, ik denk wel 400 of 500 man."

"Ik was binnen in het onderwijscentrum toen het alarm ging vanwege brand", zegt een meisje overstuur. "We weten niet wat er gaande is. Er gaan allerlei verhalen rond. " Het ziekenhuis is afgesloten door de politie. "Helemaal afgesloten", zegt een man. "Ik had hier eigenlijk een afspraak, maar ik kom er niet in."

Meerdere knallen gehoord

De veiligheidsregio meldde eerder al brand in een pand aan het Heiman Dullaertplein. Bij de brand zouden meerdere knallen zijn gehoord, aldus de veiligheidsregio. De brand is inmiddels onder controle. De brandweer is nog bezig de omliggende woningen te controleren. De binnenkant van de woning lijkt fors beschadigd door de brand.

In beeld: brand in woning Rotterdam na schietincident

00:20
In een woning aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam is brand uitgebroken na een schietincident.