Ga naar de inhoud
Door smelten gletsjers

Resten van vermiste man na 52 jaar gevonden op gletsjer Oostenrijk

Niet de betreffende gletsjer, foto ter illustratie. Beeld © ANP.

Op een gletsjer in het Oostenrijkse Salzburg zijn volgens de politie 'vrijwel zeker' de resten gevonden van een man die al 52 jaar vermist werd. Doordat gletsjers steeds sneller smelten in de Alpen, worden daar nu vaker overleden mensen gevonden.

De resten van de vermiste man werden door wandelaars afgelopen week gevonden op 2800 meter hoogte, op de gletsjer Hochgruberkees. Die ligt 75 kilometer ten zuiden van de stad Salzburg en vlak bij de beroemde berg Grossglockner.

De man verdween in 1971 en de politie heeft identiteitspapieren gevonden. Er wordt nu naar familieleden gezocht om met een DNA-test de identiteit te bevestigen.

Stoffelijk
Lees meer:
Stoffelijk overschot vermiste man na 37 jaar gevonden in smeltende gletsjer

Doordat gletsjers steeds sneller smelten in de Alpen, worden steeds vaker overleden personen gevonden.

Steeds vaker

Half augustus werden al stoffelijke resten gevonden op een Tiroolse gletsjer van een man die in 2001 op 37-jarige leeftijd vermist raakte. In Zwitserland werd dit jaar het lichaam van een bergbeklimmer gevonden die al sinds 1984 werd vermist.

Eind augustus werd het lichaam geïdentificeerd van een Britse bergbeklimmer die in juli 1971 vermist raakte. Zijn stoffelijk overschot werd vorig jaar gevonden.

Bekijk ook: Laatste-kans-toeristen' zorgen voor run op Canadese gletsjers

01:24
Nog snel bijzondere plekken bezoeken, voor die zijn verdwenen door klimaatveranderingen. Het is een speciale vorm van toerisme.