Ga naar de inhoud
AC Milan

Zlatan Ibrahimovic stopt na glansrijke carrière als profvoetballer

Zlatan Ibrahimovic na zijn laatste wedstrijd afgelopen weekend. Beeld © ANP / AP

Zlatan Ibrahimovic neemt definitief afscheid als profvoetballer. Dat vertelde de 41-jarige aanvaller na de laatste wedstrijd van het seizoen van zijn club AC Milan tegen Hellas Verona (3-1). "Ik neem afscheid van het voetbal, maar niet van jullie", zei de spits uit Zweden tegen zijn fans in San Siro.

"De eerste keer dat ik hier kwam, gaven jullie me geluk", sprak Ibrahimovic het publiek toe. "De tweede keer dat ik kwam, gaven jullie mij liefde. Jullie verwelkomden me met open armen. Ik zal mijn hele leven een Milanista zijn. Het is tijd om afscheid te nemen van het voetbal. Forza Milan en tot ziens.'

Knieblessure

AC Milan maakte zaterdag al bekend dat Ibrahimovic zijn aflopende contract niet gaat verlengen. De aanvaller keerde in 2020 terug bij de club uit Milaan en droeg bij aan het behalen van de titel van vorig seizoen. Hij werd ook al eens in 2011 kampioen met de club.

Ongeneeslijk
Lees ook:
Ongeneeslijk zieke Thijs Slegers in tranen door mooie woorden Zlatan Ibrahimović

Dit seizoen kwam hij niet vaak meer in actie, mede omdat hij lange tijd werd gehinderd door een blessure aan een knie.

Twaalf keer kampioen

Ook speelde Ibrahimovic onder meer voor Ajax, Paris Saint-Germain, Juventus, Manchester United, Internazionale en Barcelona. Hij voetbalde 121 interlands voor Zweden en maakte 62 doelpunten voor zijn nationale ploeg.

Hij werd twaalf keer kampioen in Italië, Frankrijk, Spanje en Nederland.

Bekijk ook: levensverhaal topvoetballer Ibrahimovic eindelijk verfilmd

06:10