Ga naar de inhoud
Dankzij vele tips

Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek gevonden in Beverwijk

Archieffoto. Beeld © ANP

De man die vrijdagmiddag zou zijn ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek is gevonden in Beverwijk. Als hij medisch is onderzocht, zal hij verhoord worden. Pas daarna kan de politie uitsluitsel geven over of er daadwerkelijk sprake is geweest van een ontvoering.

De man is gevonden op de Breestraat in het centrum van Beverwijk, vlak bij het station. Hij werd in zijn eentje en op straat gevonden. De man maakte een verwarde indruk, maar had geen uiterlijke verwondingen, aldus de woordvoerder van de politie Noord-Holland. De politie bedankt iedereen die meezocht naar de man.

Gisteren meldde zich een vrouw bij de politie die het vermeende slachtoffer had gesproken in Beverwijk. Toen ze vandaag zag dat de man werd gezocht, meldde zij zich. "Het slachtoffer was volgens de vrouw aanspreekbaar en sprak Engels met een buitenlands accent. De melder denkt dat de man niet van origine Engelstalig is", zegt de woordvoerder. 

Op sokken

De man werd vrijdagmiddag rond 14.20 uur onder dwang in een auto geduwd aan de Herenweg in Spanbroek. Hij zou een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg zijn gezien. Gisteren gaf de Politie Noord-Holland een foto vrij waarop te zien is dat de man in een lijnbus stapt. 

Aanhouding 

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Heerhugowaard naar aanleiding van de vermeende ontvoering  twee mannen aangehouden. Zij zitten nog altijd vast en hun rol bij het incident wordt verder onderzocht.