Ga naar de inhoud
Twee gewonden

Man (21) overleden na steekpartij tijdens festival Amsterdam

Beeld © ANP

Na een steekpartij tijdens het festival Solid Grooves in Amsterdam is gisteravond een 21-jarige man uit Diemen aan zijn verwondingen overleden. Ook zijn er twee mannen gewond geraakt. De politie heeft twee verdachten aangehouden op het festivalterrein.

De twee verdachten zijn allebei 20 jaar en wonen in Amsterdam. Hun rol bij de steekpartij wordt onderzocht.

Drie slachtoffers

Volgens getuigen brak even na 21.00 uur een grote vechtpartij uit waarbij een of meerdere wapens werden getrokken. De drie mannen die werden neergestoken zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 1.00 uur vannacht maakte de politie bekend dat een van de drie slachtoffers aan zijn verwondingen is overleden. De twee anderen, een 22-jarige  man uit Nieuwegein en een man van 24 jaar uit Amsterdam, liggen nog in het ziekenhuis. Zij zijn niet in levensgevaar.

Techno-festival 

Het steekincident vond plaats op de Donauweg bij Amsterdam Sloterdijk, waar op dat moment op een house- en techno-festival plaatsvond. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de steekpartij en roept getuigen op om zich te melden. 

De organisatie van het festival Solid Grooves zegt geschokt te zijn door het dodelijke steekincident. "We tasten in het duister over het hoe en waarom", staat in een verklaring op de website. "Onze gedachten gaan naar de slachtoffers, hun naasten en ooggetuigen van dit heftige incident."

Bron: RTL Nieuws