Ga naar de inhoud
Speciale bevalling

Vader van snelwegbaby Bente: 'Navelstreng langs de A13 doorgeknipt'

Kersverse dochter Bente werd gisteren op de A13 geboren. Beeld © Eigen beeld

Het is een bevalling die ouders Shannen en Luca uit Vlaardingen nooit meer zullen vergeten. Hun dochtertje Bente kwam gisteren ter wereld op de afrit van de A13 bij Delft. Shannen en Luca waren al met grote spoed onderweg naar het ziekenhuis, maar dat bleek nét te ver weg. "Ik heb de navelstreng op de snelweg geknipt", zegt vader Luca tegen RTL Nieuws.

Een dag na de bijzondere bevalling moet vader Luca nog een beetje bijkomen van de gebeurtenis en nasleep van gisteren.

Terwijl hij ons telefonisch te woord staat, heeft hij zijn dochtertje Bente vast. Het is bijna niet te bevatten voor hem. "Mijn partner wilde eigenlijk niet met de auto, omdat ze niet kon zitten. Dat was te pijnlijk. Maar uiteindelijk hadden we geen keuze en moesten we er snel vandoor, gelukkig met de verloskundige in een auto voor ons.

Bekijk hier beelden van vlak na de bevalling:

Vrolijk moment op afrit A13 gefilmd: kindje geboren in auto

00:33
Het vrolijke moment op de A13 bij Delft werd gefilmd.

Baby Bente is hun tweede kindje en waar hun eerste kind moeizaam ter wereld kwam, ging het gisteren heel vloeiend. "De vliezen waren al gebroken, toen de verloskundige bij ons thuis aankwam. In de auto kwamen we er vervolgens achter dat er al volledige ontsluiting was. 30 seconden voordat Shannen beviel, stopten we de auto op de vluchtstrook. Daarna ging het allemaal heel snel, waarna ik de navelstreng op de snelweg heb mogen knippen."

Ziekenhuis
Lees ook:
Ziekenhuis net te ver: vrouw bevalt van dochter op afrit A13

Snel daarna kwamen de politie en ambulance. Zij hadden de afrit geblokkeerd en schoten de verloskundige te hulp.

Moeder en dochter zijn ter controle nog naar het ziekenhuis gebracht. Cadeautjes waren er ook: van zowel de politie als de ambulance hebben ze een knuffel ontvangen en van Rijkswaterstaat krijgen ze het hectometerpaaltje waar hun dochter is geboren.

Moeder én baby Bente maken het goed en willen nu vooral bijkomen, zegt vader Luca. "Deze bevalling ga ik in ieder geval nooit meer vergeten."