Ga naar de inhoud
watchOS

'Apple Watch-software krijgt dit jaar grote make-over'

Apple zou van plan zijn om de interface van zijn smartwatch flink onder handen te nemen. Het zou een grote verandering zijn voor het horloge, waarvan de software er al jarenlang ongeveer hetzelfde uitziet.

Dat melden ingewijden tegenover Bloomberg-journalist Mark Gurman. De techreus heeft de plannen nog niet bevestigd, maar Gurman staat bekend om zijn goede contacten bij het bedrijf. Hij lekte al meermaals plannen voor nieuwe iPhones, iPads en andere producten die achteraf bleken te kloppen.

De Apple Watch-software krijgt jaarlijks updates, maar meestal zitten hier kleine wijzigingen in of worden extra functies toegevoegd. Van een groot redesign van de interface is al lange tijd geen sprake geweest.

Een interface-update kan ervoor zorgen dat het horloge ineens nieuwer en moderner aanvoelt. Dat is wellicht ook een must voor Apple, want volgens Gurman zullen de nieuwe Apple Watches dit jaar op hardwaregebied nauwelijks verschillen van de voorgangers.

'Apple
Lees ook:
'Apple Watch meet in toekomst bloedglucose zonder bloed prikken'

Fors vernieuwd horloge pas volgend jaar

Apples smartwatch kreeg de afgelopen jaren iteratieve updates die specifieke functies toevoegden, zonder dat het ontwerp of achterliggende hardware veel veranderden. Wel werd afgelopen jaar een heel nieuw, duurder model voor extreme sportactiviteiten geïntroduceerd, de Apple Watch Ultra. Een volledig nieuwe lichting Apple Watches wordt pas volgend jaar verwacht, mogelijk ook een nieuw type scherm dat door Apple zelf ontwikkeld wordt.

De techreus onthult zijn grote nieuwe software-updates doorgaans in juni, tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC. Die vindt dit jaar plaats op op 5 juni en wordt om 19:00 uur Nederlandse tijd afgetrapt met een presentatie.

Gurman verwacht overigens dat de iPhone-software geen grote designupdate zal krijgen. Het verwachte iOS 17 krijgt waarschijnlijk alleen nieuwe functies. Het wordt bij deze iOS-update wellicht mogelijk om apps buiten de App Store op een iPhone te installeren - de Europese Unie stelt dit vanaf 2024 verplicht.

Luister ook de Bright-podcast:

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.