Ga naar de inhoud
38.000 huishoudens

Stroomstoring Tilburg opgelost, ook in Efteling ging licht uit

Door een enorme stroomstoring hebben 38.000 huishoudens in Tilburg en Vught vanmiddag zonder elektriciteit gezeten. Ook attractiepark de Efteling zat zonder stroom.

De stroom viel rond 14.25 uur uit en vooral de gemeenten rondom Tilburg hadden er last van. Zo viel in Haaren, Moergestel, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Kaatsheuvel, Biezenmortel en Helvoirt de stroom uit.

'Uit attractie gehaald'

In de Efteling lagen alle attracties tijdelijk stil. "We weten dat het om een regionale stroomstoring gaat", liet een woordvoerder van de Efteling weten aan RTL Nieuws. "Verschillende attracties hebben een noodaggregaat waardoor het ritje afgemaakt kon worden en de bezoekers uit konden stappen. Sommige attracties hebben dat niet, zoals de monorail in de kinderattractie Land van Laaf. Maar daar kunnen we makkelijk bij komen."

In onderstaande Tweets is te zien hoe de Python en Gondoletta werden ontruimd:

Oudste
Lees ook:
Oudste sprookjes van Nederland gebundeld: 'Te gruwelijk voor nu'

Geen verkeerslichten

In de regio zijn meerdere verkeerslichten uitgevallen, onder andere op de N65. "Let dus op bij kruisingen en rij deze stapvoets op. Kijk goed wie er voorrang heeft en gun elkaar de ruimte," meldt de politie. Rijkswaterstaat stuurt verkeersregelaars naar een kruispunt op de N65 bij Oisterwijk. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant laat weten dat er enkele meldingen binnen zijn gekomen van mensen die in de lift vastzitten.