Ga naar de inhoud
Overstapseizoen ten einde

Moet jij nog een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Vandaag is de laatste dag

Foto ter illustratie. Beeld © ANP / Rob Engelaar

Heb je aan het eind van vorig jaar je zorgverzekering gestopt en nog geen nieuwe afgesloten? Dan is vandaag de laatste dag om dit te regelen. Voor veruit de meeste verzekerden is het pas in december weer mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen.

Hoewel de meeste mensen die wisselen van zorgverzekering meteen een nieuwe uitkiezen, is dit volgens de wet niet verplicht. Opzeggen van een zorgverzekering kan tot en met 31 december en een nieuwe verzekering uitzoeken moet gebeurd zijn voor 1 februari. 

Keuze ongedaan maken

Heb jij al eerder een andere verzekeraar uitgekozen, maar ben je niet tevreden? Wanneer je dit telefonisch of via het internet voor de jaarwisseling hebt gedaan, had je destijds nog twee weken de tijd om de keuze ongedaan te maken. Helaas is die tijd nu verstreken. 

Nog geen keuze gemaakt? In de video hieronder geven we tips:

Switchen van zorgverzekering? Hier moet je op letten

02:34

Het is in Nederland verplicht om een zorgverzekering te hebben. Ben je onverzekerd tegen zorgkosten, dan riskeer je een boete. Daarnaast kan de overheid ook zelf mensen aanmelden bij een zorgverzekeraar, tegen een hogere premie die op het salaris kan worden ingehouden. 

Uitzondering op de regel

Ondanks deze regeling zijn er ook uitzonderingen: mensen die uit geloofsovertuiging niet verzekerd zijn betalen een speciale extra belasting voor zorgkosten. 

Alle
Lees ook:
Alle verzekeraars op een rij: zo veel duurder wordt je zorgpremie