Ga naar de inhoud
Jarenlange celstraf geëist

Aanvaller Paul Pelosi wilde Nancy 'haar knieën breken'

Archiefbeeld van Nancy en Paul Pelosi. Beeld © Zuma Press

De man die vorige week de echtgenoot van de Amerikaanse politicus Nancy Pelosi aanviel, is aangeklaagd voor mishandeling en poging tot ontvoering. De 42-jarige man zou tot vijftig jaar celstraf kunnen krijgen. Hij wilde de knieën van Nancy breken, schrijven aanklagers in een verklaring.

De openbaar aanklager in San Francisco maakte later op de dag bekend hem op grond van Californisch recht óók voor poging tot moord te willen vervolgen. Daarop staat een gevangenisstraf van 13 jaar tot levenslang.

Schedelfractuur

De man viel het huis van Pelosi in San Francisco binnen en was op zoek naar de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Zij was niet thuis, maar haar man wel. Paul Pelosi werd aangevallen met een hamer en is geopereerd aan een schedelfractuur. Het gaat alweer beter met hem. 

Nancy
Lees ook:
Nancy Pelosi na woningoverval op haar man: 'We zijn getraumatiseerd'

De aanklagers hebben als bewijs tape, touw en andere materialen verzameld, waardoor duidelijk wordt dat de inbreker van plan was om Nancy Pelosi vast te binden. Hij zou "waar is Nancy?' hebben geroepen toen hij alleen Paul Pelosi aantrof.

'Leugens van Democraten'

De aanvaller verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij van plan was Nancy Pelosi te gijzelen en met haar te praten. Hij hield haar verantwoordelijk voor leugens die door de Democratische Partij zouden worden verspreid. Als ze hem de waarheid zou vertellen, dan wilde hij haar vrijlaten. Zou ze liegen, dan zou hij 'haar knieschijven breken', staat in een verklaring.

Paul
Lees ook:
Paul Pelosi, schoonvader van Michiel Vos, aangevallen in woning