Ga naar de inhoud
Leerlingen opgevangen

Verdriet om bij school doodgestoken Dani (14): 'Lieve, respectvolle jongen'

Beeld © ANP

Leerlingen van Tabor College Oscar Romero in Hoorn volgen vandaag geen gewone lessen, maar zijn opgevangen door hun mentoren. Er wordt gerouwd om de 14-jarige Dani, die vorige week vlakbij de school werd neergestoken en gisteren aan zijn verwondingen overleed. Een kennis zegt tegen RTL Nieuws: "Hij was een hele lieve jongen."

Dani's opa plaatste gisteravond op Facebook een foto van de jongen in zijn ziekenhuisbed. In de taal Urdu, Dani had een Pakistaanse achtergrond, staat erbij: "Moge Allah mijn kleinzoon zegenen met het Paradijs.

Lief, respectvol, gelovig

Een kennis van de jongen laat weten 'enorm geschrokken en verdrietig te zijn'. "Hij was een lieve jongen, respectvol en gelovig. Dingen die andere jongens van zijn leeftijd misschien uitproberen, drinken en blowen bijvoorbeeld, dat deed hij allemaal niet."

Op de parkeerplaats tegenover de school zijn vanochtend bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan Dani.

School
Lees ook:
School Hoorn verslagen door dood neergestoken leerling: 'Zwarte dag'

Ouders en leerlingen van Oscar Romero hebben gisteravond te horen gekregen dat er vandaag geen gewone lessen zijn. Er zijn medewerkers van onder meer de GGD en Slachtofferhulp aanwezig om de tieners bij te staan. Wie naar huis wil, mag gaan. 

De ouders kregen ook informatie van de GGD, over hoe thuis het gesprek gevoerd kan worden over de heftige gebeurtenis.

Ruzie

Dani, die in het tweede leerjaar zat, werd vorige week vlakbij zijn school neergestoken. Volgens NH Nieuws hadden drie jongens net buiten het schoolplein ruzie gekregen, waarbij klappen werden uitgedeeld en uiteindelijk één jongen een mes trok. Het slachtoffer zou na de steekpartij naar binnen zijn gerend en daar zijn neergevallen.

Niet veel later werd een 16-jarige jongen uit Hoorn als verdachte opgepakt. Hij zit niet op het Tabor College in Hoorn.

Waar de ruzie tussen de jongens over ging, is niet bekend. Wel zijn er geruchten dat het te maken had met een spijkerbroek en een petje die onderling verkocht waren. Ook de kennis van Dani hoorde dat verhaal: "Maar meer weet ik er ook echt niet van."

Messengeweld
Lees ook:
Messengeweld onder jongeren licht gedaald, maar aantal incidenten blijft 'zorgwekkend'

Burgemeester: 'Niet te bevatten'

Dani woonde in Westwoud, een dorpje op een kleine tien kilometer afstand van Hoorn. Burgemeester Michiel Pijl liet gisteren weten aangeslagen en verdrietig te zijn door het nieuws. "Dit zinloos geweld is niet te bevatten. Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden, vrienden en iedereen die dit raakt. Ik heb de familie gecondoleerd met dit vreselijke verlies. Ook in onze dorpsgemeenschap komt dit hard aan. We willen eenieder die daar behoefte aan heeft, bijstaan in deze moeilijke tijd."

Ook burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn, waar Dani dus op school zat, laat weten aangeslagen te zijn. "Dit vreselijke bericht is hard aangekomen. Dit maakt een onuitwisbare indruk op de leerlingen en leerkrachten. Wij staan ze dan ook bij met datgene waar zij behoefte aan hebben."

De school plaatste gisteravond een zwart vlak op Instagram, met een begeleidende tekst. "Woensdagmiddag vond er een vreselijk steekincident plaats bij Oscar Romero. Het slachtoffer, een leerling uit leerjaar 2, belandde zwaargewond in het AMC."

Zwartste scenario

De school vervolgt: "Het zwartste scenario heeft zich vandaag, zondagmiddag, voltrokken. Hij is overleden."

De post wordt afgesloten met de woorden: "Een ongekend zware klap voor zijn familie. Een ongekend zware klap voor zijn medeleerlingen. Een ongekend zware klap voor de medewerkers van Oscar Romero en voor alle medewerkers van het Tabor College."