Ga naar de inhoud
Bestuurder reed door

Naoufel (6) weken na ernstige aanrijding weer thuis: 'Een wonder van God'

Hulpdiensten op de avond van het ongeluk en Naoufel. Beeld © Marofer.

Ruim tweeënhalve week lag hij in het ziekenhuis nadat een automobilist (19) hem schepte en doorreed. Levensbedreigend gewond raakte de 6-jarige Naoufel, maar nu is hij weer thuis. "Hij herstelt boven verwachting snel, het is heel bijzonder", zegt zijn neef Tarik tegen RTL Nieuws.

Naoufel en zijn familie kwamen maandagavond 3 oktober plotsklaps in een nachtmerrie terecht. Samen met zijn vader en oudere zus ging hij een boodschap halen. Keurig wachtte het jongetje met oversteken tot het voetgangersstoplicht bij de Loosduinseweg in Den Haag op groen sprong. Maar eenmaal op het zebrapad was daar ineens een auto. Voor Naoufel was er geen ontkomen aan.

Gebroken nek

"Hij heeft zijn nek gebroken", somde Tarik destijds aangeslagen de verwondingen van zijn neefje op. "Verder is zijn milt gescheurd, nier gescheurd en is er een probleem met de longen. Hoe hij er verder aan toe is, moet blijken als hij wakker wordt."

Naoufel
Lees ook:
Naoufel (6) in coma na aanrijding: 'We hebben zo veel onbegrip'

Nu, drieënhalve week later, spreekt Tarik van een 'wonder van God'. Vorige week vrijdag mocht Naoufel naar huis. "We zijn heel erg blij. En hij zelf ook. Hij vindt het fijn om weer in zijn eigen omgeving te zijn, bij zijn eigen gezin."

Vertrouwen

Naoufel is nog niet de oude. Het is nog altijd de vraag of hij dat ooit weer helemaal wordt. "Uit een MRI-scan is gebleken dat hij hersenschade heeft opgelopen. We weten niet wat hij daaraan overhoudt." Maar Tarik heeft vertrouwen: "Het gaat goed met hem. Hij praat weer. Zijn motoriek is ook weer helemaal normaal. Hij moet wel nog revalideren, voor zijn geheugen vooral."

Naoufel
Lees ook:
Naoufel (6) ontwaakt uit coma na ernstige aanrijding, verdachte vrij

Dit weekend wordt een welkom thuis-feestje gehouden voor het jongetje dat het de afgelopen weken zo zwaar te verduren had. "Er komt een springkussen en een ballonartiest. Naoufel kijkt er heel erg naar uit."

Samen vieren

Tarik vertelt dat er veel belangstelling was na het ongeluk, van mensen die bijvoorbeeld een kaart wilden sturen. "We hielden alles een beetje af, omdat we niet wisten welke kant het opging. Maar dit is het moment om dit wonder samen te vieren."

De man die Naoufel aanreed, meldde zichzelf na een paar dagen bij de politie. Hij wordt vervolgd, maar mag dat proces in vrijheid afwachten. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man verklaard dat hij uit paniek is doorgereden.