Ga naar de inhoud
Grote zoekactie bezig

Vermiste Jayden (11) mogelijk nog gezien in Leidschendam, politie onderzoekt melding

In Den Haag en omgeving werd zaterdagavond gezocht naar de jongen. Beeld © Regio15

Een getuige denkt de vermiste Jayden (11) uit Den Haag zaterdagmiddag mogelijk te hebben gezien in een winkelcentrum in Leidschendam. De politie weet nog niet hoe geloofwaardig deze melding is. "Dat wordt nog uitgezocht", laat een woordvoerster weten.

Jayden
Laatste nieuws:
Jayden (11) na amber alert 'in goede gezondheid' gevonden in Den Haag

Een rechercheteam is op zoek naar de jongen. Hij werd gisterenmiddag voor het laatst gezien bij zijn school aan de Fluitenbergstraat in Den Haag, niet ver van het Zuiderpark.

Vanavond werd een Amber Alert verstuurd. De politie zei daarover: "Het is belangrijk dat hij zo snel mogelijk terugkomt. We maken ons ernstig zorgen om het leven van het kind."

Jayden vertrok vrijdag om 15.00 op een grijze damesfiets bij zijn school, maar kwam nooit thuis aan. Hij droeg volgens de politie een zwarte jas met een bontkraag en schoenen van Nike.

De melding die de politie heeft gekregen ging over winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam, tussen Den Haag en Leiden. De jongen is daar echter niet gevonden.  

Op diverse platforms heeft de politie het signalement van Jayden verspreid, om zo de hulp van het publiek in te roepen. Zo staat de melding op de website Burgernet en hebben alle regionale eenheden van de politie het opsporingsbericht op Twitter gedeeld, met het verzoek erbij om 112 te bellen als iemand de jongen ziet.

Burgertips
Lees meer:
Burgertips in vermissingszaak: 'Ook al twijfel je: meld het'

Een Amber Alert wordt alleen verstuurd als de politie een vermissing zeer serieus neemt. Dinsdagochtend gebeurde het ook, toen voor de 10-jarige Hebe uit Vught niet thuis was gekomen.

Na een dagenlange zoektocht werden het gehandicapte meisje en haar 26-jarige begeleidster Sanne levenloos gevonden in een zwarte Kia Picanto in het water bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.