Ga naar de inhoud
Doel: 50.000 euro

Inzamelingsactie voor familie Hebe: 'Voor een prachtig afscheid'

Vrienden zijn een inzamelingsactie voor de ouders van Hebe gestart Beeld © Familiefoto

Vrienden van de ouders van het verongelukte meisje Hebe (10) zijn een inzamelingsactie gestart. Doel is onder meer om Hebe zo een 'prachtig afscheid' te kunnen geven, zonder dat haar ouders zich zorgen moeten maken over de kosten.

Afgelopen week werd dagenlang massaal gezocht naar Hebe en haar begeleidster Sanne (26). Sanne haalde het meisje maandagavond op in Raamsdonksveer, maar de twee kwamen nooit thuis. Omdat Hebe vanwege een beperking voortdurend veel zorg nodig had, werd dinsdagochtend direct een Amber Alert uitgedaan.

Er volgde een massale zoektocht door politie, het Veteranen Search Team, bekenden van de twee en vele vrijwilligers.

Politie:
Lees meer:
Politie: alleen snel ingrijpen had Hebe en Sanne kunnen redden

Woensdagavond werd in het water naast de berm bij knooppunt Empel (A59/ A20) eerst de auto gevonden waarin de twee maandagavond waren vertrokken. Niet veel later werd bekendgemaakt dat de lichamen van Hebe en Sanne waren aangetroffen. 

De politie gaat ervan uit dat ze zijn verongelukt. 

Tragisch
Lees meer:
Tragisch eind aan zoektocht Sanne en Hebe: hier werden ze gevonden

Gisteren startte vrienden van de ouders van Hebe dus een inzamelingsactie. Zij willen 50.000 euro ophalen. Vanochtend bleek al dat het doel nagenoeg is gehaald: er is ruim 47.000 euro opgehaald.

De initiatiefnemers schrijven dat ouders Willemijn en Siebe zzp'ers zijn en 'logischerwijs voorlopig niet in staat zijn om te werken'. "Dat betekent dat er geen inkomen is."

Daarom willen de vrienden het rouwende gezin financieel steunen: "Wij gunnen dit gezin dat ze in ieder geval even geen stress om geld hoeven te hebben. Zodat Hebe een waardige begrafenis krijgt, zonder zorgen om kosten, en ze daarna de tijd krijgen om te kunnen rouwen en verwerken en de zusjes goed op te vangen."