Ga naar de inhoud
Automobilist reed door

Naoufel (6) in coma na aanrijding: 'We hebben zo veel onbegrip'

Hulpdiensten op de avond van het ongeluk en Naoufel. Beeld © Marofer.

Groen licht. Een klap. Een schreeuw. Binnen een paar seconden stond het leven van de familie van Naoufel (6) maandagavond op zijn kop. Het jongetje raakte levensgevaarlijk gewond bij een aanrijding in Den Haag, de automobilist reed door. De neef van Naoufel is er kapot van: "We hebben zo veel onbegrip. Het is pure onmacht."

"Altijd vrolijk, energiek, gewoon een geweldig jongetje." Zo omschrijft Tarik zijn neefje. Terwijl hij samen met zijn broertje onderweg is naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, doet Tarik zijn verhaal. "Het is nog steeds onwerkelijk. Emotioneel. We hebben zo veel onbegrip."

Naoufel ging nog even samen met zijn vader en 13-jarige zus wat boodschappen halen. Ze stonden voor de oversteekplaats op de Loosduinseweg. Pas bij groen licht mocht Naoufel oversteken, dat wist hij.

Energiek als hij is, rende Naoufel naar de overkant zodra het rode licht verdween. Plotseling was daar opeens een lichtkleurige auto, die met volle vaart op het zebrapad af kwam. Er was geen uitwijken mogelijk, het neefje van Tarik werd aangereden. Zonder snelheid te minderen reed de automobilist door.

Man
Lees ook:
Man meldt zich na aanrijding waarbij jongetje (6) zwaargewond raakte

"Zijn vader en zus renden naar Naoufel toe", vertelt Tarik. Ze bekommerden zich om het jongetje dat zwaargewond op straat lag. "Zijn 13-jarige zus belde zo snel mogelijk 112."

Gebroken nek

Nog maar zes jaar is Naoufel, en nu al is zijn lijfje zwaar toegetakeld. "Hij heeft zijn nek gebroken", somt Tarik de verwondingen op. "Verder is zijn milt gescheurd, nier gescheurd en is er een probleem met de longen. Hoe hij er verder aan toe is moet blijken als hij wakker wordt."

Want Naoufel ligt in coma. De eerste paar dagen was die kunstmatig, maar sinds twee dagen proberen de artsen hem daaruit te krijgen. "Dat is nog niet gelukt", verzucht Tarik. "Af en toe beweegt hij zijn voeten, of knijpt hij in onze handen. Vanmiddag kreunde en huilde hij zelfs. Maar zijn ogen gaan nog niet open."

Tarik werd vandaag gebeld door de politie. Een 19-jarige man uit Den Haag heeft zich op het bureau gemeld. Mogelijk is het de bestuurder van de auto. Hij wordt in ieder geval verdacht van betrokkenheid bij het ongeluk.

Dubbele gevoelens

"We hebben zo veel dubbele gevoelens. Aan de ene kant zijn we blij dat de dader misschien is opgepakt, aan de andere kant leven we nog in onzekerheid over hoe Naoufel uit zijn coma zal ontwaken."

Maar bovenal is Tarik boos. "Als dit de bestuurder van de auto is, waarom heeft hij zich dan pas vijf dagen na het ongeluk gemeld? Dat klinkt niet als iemand die spijt heeft, maar meer als iemand die merkt dat de politie hem op de hielen zit."

De auto die betrokken was bij het ongeluk, werd vandaag door de politie in beslag genomen. De zilvergrijze Toyota Yaris stond in de Uitenhagestraat, om de hoek van de plek van het ongeluk. Volgens Tarik stond de auto bij een autogarage.

Auto bij garage

Ook dat steekt: "Probeerde hij nog om zijn auto te laten maken? Ik geloof niet dat hij echt tot inkeer is gekomen." Onderzoek moet uitwijzen of de wagen inderdaad bij het ongeluk betrokken was en wie er reed. De politie wil niet bevestigen dat de auto bij een garage stond.

Het was een emotionele achtbaan, deze week. Nu kunnen Tarik en zijn familie alleen nog afwachten, en vurig hopen dat hun dierbare Naoufel ooit weer zo vrolijk en energiek zal rondlopen. "Ik ben niet van zijn bed afgeweken. We proberen zo veel mogelijk bij Naoufel te zijn."