Ga naar de inhoud
De najaarsgolf

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen steeg afgelopen weekend met 146

Medewerkers en artsen aan het werk op de IC van het UMCG Groningen. Beeld © Reyer Boxem / Hollandse Hoogte

Het aantal patiënten met corona dat in Nederlandse ziekenhuizen ligt, steeg sinds vrijdag met 146. Sinds halverwege maart was er niet meer zo'n grote toename in een weekend. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Ziekenhuizen krijgen het steeds drukker met mensen die positief zijn getest op het coronavirus. Ze behandelen momenteel 842 mensen die het virus onder de leden hebben, meldt het LCPS.

Vorige week maandag behandelden de ziekenhuizen 601 positief geteste mensen en de maandag daarvoor 466. Dat betekent dat de bezetting in twee weken tijd met iets meer dan 80 procent is gestegen.

Waarom
Lees ook:
Waarom minder mensen prikken tegen corona (en dat toch handig zou kunnen zijn)

De LCPS-cijfers maken geen onderscheid tussen mensen die vanwege hun coronaklachten zijn opgenomen en mensen die andere gezondheidskwalen hadden en toevallig ook besmet bleken.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hanteert dat onderscheid wel en ziet daadwerkelijk meer opnames door corona. Het instituut houdt er rekening mee dat de najaarsgolf is begonnen.

In de afgelopen dag zijn 149 mensen met een coronabesmetting nieuw opgenomen in een ziekenhuis. Dat is de grootste instroom sinds 26 juli.