Ga naar de inhoud
Uit Frankrijk

Na jaren identiteit ontdekt van vermoorde vrouw in weiland Westdorpe

Het lichaam lag in een weiland

Het raadsel rondom de dode vrouw die in 2019 werd gevonden in een weiland in het Zeeuwse Westdorpe is opgelost. Haar identiteit is vastgesteld: het gaat om een vrouw van 57 uit de buurt van de Franse stad Duinkerke.

De vrouw werd in juni 2019 naakt gevonden in een weiland langs een kanaal, op letterlijk een paar meter van de Belgische grens. Ze was doodgeschoten. Maar wie ze was, was compleet onduidelijk. Ze werd anoniem begraven maar het onderzoek ging door.

Toen er maar geen DNA-match uit onderzoeken kwam, werd een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. In opsporingsprogramma's, ook in het buitenland, was meerdere keren aandacht voor de zaak. 

Vermoord,
Lees ook:
Vermoord, naakt gedumpt, maar niemand weet wie ze is: 'Deze begrafenis is keihard'

Toevallige ontdekking

In 2021 werd in Frankrijk een dode man gevonden, overleden door een medische oorzaak. De politie wilde zijn vrouw informeren, maar zij bleek onvindbaar. De Franse politie had wel DNA van de vermiste echtgenote. En er bleek een match te zijn met de dode vrouw die jaren eerder in Westdorpe was gevonden.

Een Frans onderzoeksteam heeft vastgesteld dat de vrouw hoogstwaarschijnlijk in haar thuisland al is omgebracht door haar echtgenoot, die zelf dus ook niet meer leeft.

Bekijk ook: Raadsel in Vlaams verzorgingstehuis: wie vermoordde 3 bejaarden?

01:53