Ga naar de inhoud
Bendeoorlog

Moord op 9-jarige Britse Olivia: twee mannen voor de rechter

Afscheid van de 9-jarige Olivia Beeld © ANP

Twee mannen (34 en 40) moeten voor de rechter verschijnen voor de dood van de 9-jarige Olivia Pratt Korbell uit Liverpool in augustus. Het meisje werd in haar eigen huis doodgeschoten, toen een man die wilde ontkomen aan een schutter daar naar binnen vluchtte.

De Engelse politie laat weten dat de 34-jarige man moet terechtstaan voor moord op het meisje en voor nog twee pogingen tot moord. De man van 40 moet zich verantwoorden voor hulp aan de dader.

Moeder ook geraakt

De schietpartij waarbij Olivia dodelijk geraakt werd. vond plaats nadat een man die op de vlucht was voor een schutter dekking zocht in het huis van het gezin van Olivia. Binnen ging het mis en werden meerdere schoten afgevuurd. Het zou te maken hebben met een bendeoorlog, vermoedt de politie.

De man die op de vlucht was, is een veroordeelde inbreker. Hij vluchtte het huis van het gezin Pratt-Korbell binnen, nadat de moeder van Olivia de deur had opengedaan om te kijken wat er buiten aan de hand was.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe arrestaties voor moord 9-jarige Olivia in Engeland

De moeder (46) verzette zich en probeerde de man buiten te houden, maar dat mislukte. Zelf werd zij ook geraakt door een kogel en raakte ze gewond aan haar pols. Ook de man die zich wilde verschansen werd door een kogel getroffen.

Het was de derde dodelijke schietpartij binnen een week in Liverpool en het incident zorgde voor veel onrust in de stad.

Maandag voor de rechter

De 34-jarige man die nu vervolgd wordt, is vrijdag door de politie aangehouden. Eerder waren al negen anderen aangehouden. Volgens Britse media zijn die allemaal op borgtocht vrijgelaten. Of de 40-jarige man een van hen is, is niet bekend.

Maandag moeten de beide mannen voor het eerst voor de rechter verschijnen.