Ga naar de inhoud
Vanaf maandag regen

Het waren een paar droge dagen, maar de herfst komt snel terug

Een regenachtige dag eerder dit jaar in Limburg. Beeld © ANP

Genoten de afgelopen dagen? Heel goed, want je regenjas kan weer uit de kast. De herfst is begonnen, en dat is de komende dagen te merken.

Het was de afgelopen dagen al flink koud in de nacht en de ochtend, maar in de middag was de zon er vaak bij. De komende dagen zal het herfstachtige weer ook buiten weer te zien zijn.

Zondag mooiste dag

Vanmiddag valt er in het noorden en in Zeeland regen. Later vanavond trekt een regengebied over het land, maar het zuidoosten blijft tot de nacht gespaard.

Er
Lees ook:
Er viel veel regen, maar is de extreme droogte ook opgelost?

Morgen wordt het maximaal 15 graden, dat is iets frisser dan normaal in deze periode en het gaat ook nog eens flink waaien. Zondag wordt de mooiste dag van het weekend met wat ruimte voor de zon en zo’n 17 graden. Het blijft op een enkele bui na droog.

Maximaal 14 graden

Na het weekend is de zon nauwelijks te zien en valt er regelmatig regen in het hele land, zegt meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar. Het wordt niet warmer dan 14 graden. Ook gaat het wat harder waaien. Zoals het er nu uitziet, lijkt het pas eind volgende week minder fris te worden.