Ga naar de inhoud
'Hond wachtte op het strand'

Zwemster (29) na acht uur springlevend gered uit zee bij Barcelona

De kust bij Barcelona Beeld © ANP

Een vrouw van 29 is afgelopen nacht uit de Middellandse Zee gered voor de kust van Barcelona, nadat ze acht uur in het water had gelegen. Vier kilometer van het strand vandaan, werd ze gered.

De vrouw was zondagavond rond 20.00 uur de zee in gegaan. Een man die haar op het strand van San Miquel had zien gaan, sloeg alarm toen ze na een uur nog niet terug was.

De reddingsbrigade, politie en brandweer kwamen daarop onmiddellijk in actie met boten en een helikopter. De zoektocht leverde niets op en werd om 02.00 uur 's nachts gestaakt tot zonsopgang.

Hulpgeroep

Hervatting was niet nodig omdat het gezochte slachtoffer erin slaagde de aandacht te trekken van een passerend vrachtschip. Bemanningsleden hoorden haar hulpgeroep en hielpen haar aan boord. 

Een
Lees ook:
Een drenkeling redden? Doe maar niet

Volgens de Spaanse autoriteiten is ze in het ziekenhuis kort onderzocht en snel weer vertrokken.

Spullen en hond achtergelaten

Spaanse media melden dat de vrouw ging zwemmen en haar persoonlijke spullen, waaronder een mobiele telefoon, op het strand had achtergelaten. Ook haar hond zou keurig in het zand hebben gewacht. 

De nationale zender RTVE meldde dat de vrouw goed kon zwemmen, maar door de sterke stroming was afgedreven. Het water ter plekke in de Middellandse Zee was 30 graden. Mede door die hoge temperatuur kon de vrouw het vermoedelijk zo lang uithouden zonder zwemvest of wetsuit.