Ga naar de inhoud
Omslag op woensdag

Buien en verkoeling op komst, maar eerst nog een restje zomer

Er komt komende week regen aan. Beeld © ANP.

Minder hoge temperaturen en buien. We weten bijna niet meer hoe het voelt, maar de omslag zit in de lucht. Verkoeling en regen komen langzaam onze kant op.

 Onduidelijk is of we deze droge en warme zomer daarmee definitief uitzwaaien, zegt Buienradar-meteoroloog Reinier van den Berg: "Het is echt te vroeg om dat te zeggen." 

Zomerse maandag

Voor de omslag komt, wordt het morgen sowieso eerst nog een keer zomers warm. In het zuiden en oosten kan het nog 29 graden worden. Op de Wadden blijft het een graad of vijf koeler. Zon en wolken wisselen elkaar af en er waait een zwak tot matig windje.

En ook dinsdag kun je waarschijnlijk nog prima met je zomer-garderobe uit de voeten. Naar verwachting wordt het dan nog een graad of 25. Van den Berg: "Maar daarna gaan we langzaam naar: minder warm, meer buien."

Het
Lees ook:
Het is weer voorbij die - veel te hete - zomer: kurkdroog en zonnig

De zomer kan in deze tijd van het jaar best nog een keer opleven, weet de meteoroloog: "Soms kan het later in september echt nog wel even warm worden. Het is dus te vroeg om te zeggen dat de zomer niet meer terugkomt. Dat zou ook over een week of twee nog kunnen gebeuren, al zijn daar nu geen aanwijzingen voor."