Week uit de running

Caroline van der Plas pakt werkzaamheden weer op na bedreigingen

04 augustus 2022 14:12
Caroline van der Plas. Beeld © ANP

Een week nadat Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) een stap terugdoet wegens bedreigingen, pakt ze haar werk weer op. Dat betekent dat het Kamerlid weer werkbezoeken kan doen en dat ze haar gezicht ook weer in de media laat zien. Dat zegt Van der Plas tegen RTL Boulevard.

De veiligheidsmaatregelen in en rond het huis van de voorvrouw van BBB zijn deze week afgerond, ook zijn er maatregelen getroffen rondom haar persoonlijke beveiliging. Over de aard van de maatregelen kan en mag zij niets zeggen.

Bedreigingen

Van der Plas wordt al langere tijd bedreigd. Momenteel worden de betreffende boodschappen aan haar adres onderzocht. Zo zou er sprake zijn van een doodsbedreiging waarbij de fractievoorzitter 'hetzelfde lot als Pim Fortuyn staat te wachten'. Eén doodsbedreiging is zo serieus dat het OM die onderzoekt.

Van der Plas: "Tot nu toe is er één doodsbedreiging zodanig serieus bevonden dat het OM hiervan mijn aangifte heeft opgenomen en dit verder gaat onderzoeken. Andere bedreigingen worden verzameld en ook onderzocht en/of afgehandeld."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BBB-leider Caroline van der Plas tijdelijk niet in media na ernstige bedreigingen

Concreet betekent het afronden van de veiligheidsmaatregelen dat de fractievoorzitter weer werkbezoeken zal afleggen en daarnaast optreedt in talkshows of andere media als ze daarvoor wordt gevraagd. Grotere publieke optredens, zoals (openingen van) evenementen waarbij grote groepen mensen bij aanwezig zijn, laat de BBB-leider de komende tijd aan zich voorbijgaan.

Van der Plas is dankbaar voor de 'honderden steunbetuigingen' die ze heeft gekregen na het nieuws. "Op een moment dat je gaat twijfelen aan de goedheid in mensen, zijn juist zulke steunbetuigingen heel waardevol", vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Direct, gewoon en dol op de spotlights: maar wat wil Caroline van der Plas?

Het Kamerlid vindt het 'jammer' dat er ook een groep mensen is die twijfelt aan de echtheid van de bedreigingen. Ze kan 'niet bevatten' dat mensen 'serieus denken dat ze zoiets ernstigs gebruikt voor eigen gewin'.

"Dat er mensen zijn die echt denken zijn dat ik mijn familie doelbewust in angst zou brengen, voor mijn eigen pr, heeft mij erg geraakt. Dat mensen denken dat ik echt zo kwaadaardig zou zijn. Dat begrijp ik echt niet. Mijn familie is mijn alles en hun welzijn staat bij mij altijd bovenaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore