Ga naar de inhoud
Op heterdaad betrapt

Boerenblokkades: man opgepakt voor dumpen afval op A18

De troep op de snelweg A18 Beeld © ANP

De politie heeft gisteravond een 42-jarige verdachte uit de gemeente Oost-Gelre aangehouden voor het dumpen van afval op de A18 bij het Gelderse Westendorp. Hij is op heterdaad betrapt, meldt de politie. Deze week werd op meerdere wegen afval gedumpt bij wijze van boerenprotest.

Gisteren meldde de politie nog dat het 'lastig' zou worden om te achterhalen wie strobalen, afval en asbesthoudende materialen in brand heeft gestoken op snelwegen. Maar in het geval van de A18 is dat nu toch gelukt. 

Het was niet alleen raak in Gelderland, maar onder meer ook op de A7 in Friesland en op de A1, tussen Deventer en Arnhem. Aannemers die laatstgenoemde weg zouden schoonmaken, trokken zich vervolgens terug na bedreigingen.

Aannemers
Lees meer;
Aannemers ruimen gedumpte troep op A7 niet op door intimidatie

Op drie plekken op de A7 tussen Groningen en Drachten werden onder meer autobanden op de weg gekieperd. Ter hoogte van Leek leidde dat tot een ongeluk met meerdere voertuigen toen op de banden werd ingereden. De bestuurder kwam met de schrik vrij. 

Bedrijven die door Rijkswaterstaat werden gevraagd de A7 op te ruimen, wilden daar al niet aan beginnen omdat ze werden geïntimideerd.

Kijk ook: op meerdere plekken werd deze week afval op snelwegen gedumpt

00:46