Grappen

1 april kikker in je bil, maar we trappen er (meestal) niet in

01 april 2022 15:58 Aangepast: 01 april 2022 16:19
De onderbroek die je aan twee kanten kan dragen Beeld © HEMA

Van binnenstebuiten boxershorts tot herbruikbare condooms. Het is 1 april en zoals elk jaar regent het grappen. Veel daarvan zijn overduidelijk bedoeld om mensen in de maling te nemen, maar het onderscheid is niet altijd even duidelijk.

Een hoop bedrijven proberen het weer om ons voor de gek te houden. Een onbezorgd dagje pretpark zonder de kinderen? Dat kan met het nieuwe concept van de Efteling: de volautomatische kinderopvang, waarbij ouders hun kinderen in een kluisje kunnen achterlaten. Dat kan natuurlijk niet anders dan een grap zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van tweedehands seksspeeltjes tot ANWB-trouwpak: trap niet in deze 1-aprilgrappen

Net zoals het persbericht van recreatieparkenbeheerder Leisurelands, dat bezoekers het hele jaar door verwarmd zwemwater belooft op het Heerderstrand in Heerde. Of de binnenstebuiten boxershort van HEMA: een onderbroek die je aan twee kanten kunt dragen.

'Schiphol fools'

Toch lukte het sommige bedrijven ook om ons wél voor de gek te houden. Schiphol bijvoorbeeld. De luchthaven plaatste vorige week een video op social media waarin werd aangekondigd dat er een nieuwe stem voor Schiphol gezocht werd. Wie daarvoor in aanmerking wilde komen, moest de tekst 'Mind your step' inspreken en daar een video van op TikTok plaatsen. Honderden mensen gaven gehoor aan de oproep.

Pech voor de deelnemers, want het ging toch echt om een 1-aprilgrap, laat Schiphol vandaag weten. Al wordt één gelukkige deelnemer uitgenodigd om voor één dag de stem van de luchthaven te worden.

'Geloofwaardig verhaal'

Een iets minder positieve afloop had de 1 -aprilgrap waar veel inwoners van de gemeente Zuidplas intrapten. Een lokale nieuwssite publiceerde eerder deze week een artikel waarin stond dat die gemeente vanaf vandaag 'trashcoins' - speciale afvalmunten - verkoopt. De munten zouden gebruikt moeten worden om afvalcontainers te openen. Daar was niks van waar.

"We hebben er last van gehad", reageert een woordvoerder van de gemeente Zuidplas. "Het is een te goede grap geweest. Het leek een heel geloofwaardig verhaal, woensdag en donderdag stond de telefoon bij de receptie roodgloeiend. We moesten die mensen teleurstellen." Al kwamen tientallen mensen alsnog naar het gemeentehuis. "Je voelt je ongelooflijk lullig als je daar staat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De grappen van politiek Den Haag: 'Sneller praten in debatten'

De meeste mensen konden er uiteindelijk wel om lachen volgens de woordvoerder. "Het is gelukkig niet uit de hand gelopen. Laat het een les zijn voor de nieuwssite. Er is ook een rectificatie geplaatst en ze stonden met een taart voor onze neus", reageert ze.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore