Ga naar de inhoud
Stoelen door de lucht

Wedstrijd kickbokser Badr Hari gestaakt na vechtpartijen op tribune

Kickboksers Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek tijdens een eerder gevecht. Beeld © ANP

Een bokspartij tussen Badri Hari en de Poolse kickbokser Arkadiusz Wrzosek is vroegtijdig afgebroken, omdat er ook buiten de ring gevochten werd. Hari en Wrzosek troffen elkaar vanavond in de Belgische plaats Hasselt voor kickboksevenement Glory 80.

Na de tweede ronde werd het gevecht door de organisatie gestaakt, omdat de situatie in het publiek te ernstig uit de hand liep.

Op beelden die kijkers delen via sociale media is te zien dat een grote groep toeschouwers met elkaar op de vuist gaat. De stoeltjes vliegen daarbij door de lucht.

Vlak voor het gevecht van Hari braken er al rellen uit. Hari begon goed tegen zijn Poolse tegenstander, maar aan het einde van de tweede ronde kreeg hij een knie van Wrzosek op zijn kin en ging hij neer. 

De derde ronde liet op zich wachten omdat er opnieuw rellen uitbraken op de tribunes. Na zo'n 20 minuten liet de organisatie weten dat de wedstrijd uit veiligheidsredenen niet meer zou worden hervat.

Wrzosek werd in België gesteund door supporters van ADO Den Haag en door Poolse fans. Ook van Hari waren veel aanhangers naar België gekomen om hem te steunen. Veel supporters van beide kickboksers zijn in de Trixxo Arena gebleven. Beveiligers hebben grote moeite om ze uit elkaar te houden.

Ook de afsluitende wedstrijd op het kickboksgala tussen de Belg Jamal Ben Saddik en de Nederlander Levi Rigters gaat niet meer door. Dat heeft organisator Glory na overleg met de plaatselijke autoriteiten besloten.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.