Zoek op

Hulst is grootste coronabrandhaard, bekijk de cijfers in jouw gemeente

25 januari 2022 17:24 Aangepast: 25 januari 2022 17:37
Beeld © RTL Nieuws/ANP

Het aantal nieuwe positieve coronatests is de afgelopen week in bijna alle Nederlandse gemeenten gestegen. In 316 van de 345 gemeenten werden deze week meer nieuwe coronagevallen gemeld dan een week eerder. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

In verhouding werden de meeste coronagevallen gemeld in de gemeente Hulst. Hier testte in een week tijd 1 op de 24 inwoners positief op het coronavirus. Nog niet eerder zijn er in een gemeente naar verhouding zoveel besmettingen gemeld.

Omgerekend werden in Hulst 4250 positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. Hierna volgen de gemeenten Edam-Volendam (4004), Gooise Meren (3568) en Oostzaan (3550).

Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve testen verdeeld zijn over het land. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken. Vanwege grote achterstanden bij het RIVM kan het daadwerkelijke aantal besmettingen hoger liggen.

Het aantal positieve tests per gemeente tussen 19 en 25 januari

Verdubbeling in 62 gemeenten

In alle gemeenten is deze week minimaal één nieuwe coronabesmetting gemeld. En in 316 gemeenten werden deze week meer coronagevallen gemeld dan een week eerder. In 62 gemeenten was er zelfs sprake van een verdubbeling.

Een van de gemeenten waar het aantal besmettingen afgelopen week hard steeg is Sittard-Geleen. Deze week werden daar 1706 nieuwe besmettingen gemeld, vorige week waren het er nog 663.

Maar niet in alle gemeenten steeg het aantal coronabesmettingen. In 29 gemeenten was sprake van een daling ten opzichte van vorige week. In de gemeente Eindhoven daalde het aantal besmettingen van 3191 vorige week naar 1854 deze week.

Miniatuurvoorbeeld
Zoek op:

Besmettingsaantal explodeert, maar in de ziekenhuizen zie je er nog weinig van terug

Meeste besmettingen in regio Zaanstreek-Waterland

In 24 van de 25 veiligheidsregio's steeg het aantal coronagevallen. Alleen in regio Brabant-Zuidoost daalde het aantal besmettingen ten opzichte van vorige week. Brabant-Zuidoost is ook de regio waar in verhouding de minste nieuwe coronagevallen zijn gemeld: 765 nieuwe positieve tests per 100.000 inwoners.

In verhouding zijn de meeste nieuwe coronagevallen gemeld in de regio Zaanstreek-Waterland. Hier werden 3165 positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore