Nieuws

RTL-baas Sven Sauvé over aflevering BOOS: 'Ronduit verschrikkelijk'

20 januari 2022 18:27 Aangepast: 21 januari 2022 12:21
Sven Sauvé Beeld © ANP

Ook RTL heeft de aflevering van 'BOOS' over de misstanden bij 'The voice of Holland' gezien, laat het bedrijf in een statement weten. Zowel CEO Sven Sauvé (46) als directeur content Peter van der Vorst (50) laat zich erover uit.

"Het is meer dan afschuwelijk"

“Wat we de afgelopen week hebben gehoord en gezien, is ronduit verschrikkelijk", aldus Sven in het statement. De CEO wil ook dat 'de onderste steen boven komt', maar benadrukt dat 'alle betrokken partijen actief in kaart moeten brengen welke concrete maatregelen kunnen worden genomen om toekomstige misstanden te voorkomen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Voice-kandidate Nienke 'kotsmisselijk' door uitzending BOOS

"RTL heeft het OM deze week gevraagd om actief onderzoek te doen naar de gemelde misstanden", vervolgt Sven. Ook ITV, de producent van The voice of Holland, heeft 'opdracht gegeven tot een extern onderzoek'. Sven Sauvé dringt erop aan dat 'dat onderzoek met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en onafhankelijkheid' wordt uitgevoerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de aantijgingen in BOOS tegen Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen

"Het is meer dan afschuwelijk", vult Peter van der Vorst aan. "Onze eerste zorg en aandacht gaat uit naar de mensen die dit is overkomen. Wij hebben groot respect voor de moedige slachtoffers die met hun verhaal naar buiten zijn getreden en hopen dat ook andere slachtoffers, die hun verhaal nog niet hebben gedaan, daarmee alsnog naar buiten komen in de wetenschap dat zij niet (meer) alleen staan." De zender is in gesprek met alle producenten die programma's maken voor RTL, om maatregelen te treffen waarmee dit soort misstanden voorkomen kunnen worden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore