Zoek op

Stijging coronabesmettingen in 281 gemeenten, bekijk jouw gemeente

18 januari 2022 17:14
Beeld © RTL Nieuws/ANP

Het aantal nieuwe positieve coronatests is de afgelopen week opnieuw gestegen. Deze stijging is bijna overal in het land terug te zien. In 281 gemeenten werden meer coronagevallen gemeld dan een week eerder. Veruit de meeste besmettingen werden gemeld in Bloemendaal. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

In Bloemendaal testte in een week tijd 1 op de 42 inwoners positief op het coronavirus. Hier werden omgerekend 2398 positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. Daarna volgen de gemeenten Amsterdam (2327), Dinkelland (2236) en Edam-Volendam (2209).

In totaal waren er afgelopen week 242 gemeenten met meer dan 1.000 positieve testen per 100.000 inwoners. Vorige week was dit nog het geval in 175 gemeenten. Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve testen verdeeld zijn over het land. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken.

Het aantal positieve tests per gemeente tussen 12 en 18 januari

In alle Nederlandse gemeenten is deze week minimaal één nieuwe coronabesmetting gemeld. In 281 gemeenten steeg het aantal besmettingen ten opzichte van een week eerder.

Verdubbeling in Rucphen

In de gemeente Rucphen vond de grootste stijging plaats. Rucphen is de enige gemeente waar deze week sprake was van een verdubbeling. Hier steeg aantal besmettingen van 186 vorige week naar 382 deze week.

Maar niet in alle gemeenten steeg het aantal coronabesmettingen. In 61 gemeenten was juist sprake van een daling ten opzichte van vorige week. In de gemeente Ameland werden de minste nieuwe coronagevallen gemeld. Slechts drie mensen raakten hier besmet met het virus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw forse stijging besmettingen, aantal ziekenhuisopnames daalt

Meeste besmettingen in regio Utrecht

In 22 veiligheidsregio's steeg het aantal coronagevallen. In verhouding zijn de meeste nieuwe coronagevallen gemeld in de regio Utrecht: 1650 nieuwe positieve tests per 100.000 inwoners.

De minste coronagevallen werden afgelopen week gemeld in de regio Fryslân. Hier werden 834 nieuwe positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore