Zoek op

Daling coronabesmettingen in 233 gemeenten, bekijk jouw gemeente

07 december 2021 17:08
Beeld © ANP/ RTL Nieuws

Het aantal positieve coronatests in Nederland is de afgelopen week licht gedaald. In het merendeel van de Nederlandse gemeente is deze daling terug te zien. In 233 gemeenten werden minder positieve coronatests gemeld dan een week eerder. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

Niet in alle gemeenten daalde het aantal coronagevallen. In 118 van de 352 gemeenten ging het de afgelopen week nog niet de goede kant op. Daar steeg het aantal besmettingen. Vorige week was dit het geval in 176 gemeenten.

Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve tests verdeeld zijn over het land. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken.

Het aantal positieve tests per gemeente tussen 1 en 7 december

Meeste besmettingen in Limburg

In alle gemeenten is deze week minimaal één nieuwe coronabesmetting gemeld. In verhouding werden de meeste coronagevallen gemeld in het Limburgse Valkenburg aan de Geul. Hier werden omgerekend 1662 positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld.

Dit is niet de enige Limburgse gemeente waar veel besmettingen zijn gemeld. Na Valkenburg aan de Geul volgen de gemeenten Landgraaf (1535), Brunssum (1525) en Eijsden-Margraten (1498). De 8 gemeenten met hoogste besmettingscijfers liggen allemaal in Limburg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OMT adviseert langere kerstvakantie, maar 'breng kinderen niet naar opa en oma'

Daling in 16 veiligheidsregio;s

In de veiligheidsregio's Limburg-Zuid en Limburg-Noord werden afgelopen week dan ook de meeste nieuwe coronagevallen gemeld. In Limburg-Zuid werden 1297 nieuwe positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. In Limburg-Noord waren dit er 1128.

In beide regio's is er wel sprake van een daling ten opzichte van vorige week. In totaal daalde het aantal coronabesmettingen in 16 van de 25 veiligheidsregio's. De minste nieuwe coronagevallen werden gemeld in de regio Groningen. Hier werden 556 nieuwe positieve coronatesten per 100.000 inwoners gemeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore