Ga naar de inhoud
Ongeluk

Stadsbus rijdt viaduct op in Utrecht, vier gewonden

Beeld © Koen Laureij

Bij een ongeluk met een stadsbus in Utrecht zijn vier mensen gewond geraakt. Het voertuig reed onderaan een brug rechtdoor waar het een bocht had moeten nemen. Daardoor belandde de bus op een talud.

Vermoedelijk is de buschauffeur onwel geraakt, meldt RTV Utrecht. Daardoor ging de bus rechtdoor, terwijl het een bocht had moeten nemen bij het Amsterdam-Rijnkanaal.

Een inzittende vertelt aan de zender dat de bus eerst een muur ramde en toen omhoog reed, waarna het een stukje terugviel. Mensen in de bus hebben de ramen vervolgens ingeslagen met noodhamers.

Reanimatie

Meerdere hulpdiensten zijn vervolgens uitgerukt. Een verslaggever van RTV Utrecht meldt dat de chauffeur gereanimeerd is.

In de bus zaten dertig mensen, die door de hulpdiensten uit de bus zijn geholpen. Dat meldt de veiligheidsregio Utrecht. De politie meldt dat één slachtoffer naar het ziekenhuis is gebracht. Drie andere mensen zijn lichtgewond geraakt. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update