Onderzoek

Oproep: is jouw kritieke ziekenhuisafspraak afgezegd? Deel je verhaal

25 november 2021 14:34 Aangepast: 25 november 2021 14:47
Verpleegkundigen op de corona-afdeling in het Amphia Ziekenhuis in Breda, oktober 2020. Beeld © Archieffoto ANP

Opnieuw staat ziekenhuiszorg onder druk door de oplopende coronabesmettingen. Code zwart dreigt, sommige ziekenhuizen zien zich genoodzaakt kritiek planbare zorg, zoals chemotherapie, uit te stellen. RTL Nieuws onderzoekt wat hier de gevolgen van zijn en is benieuwd naar jouw verhaal.

Woensdag heeft het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) demissionair zorgminister Hugo de Jonge gevraagd om fase 2D van het opschalingsplan af te kondigen. Daarbij worden operaties en behandelingen afgezegd die normaal gesproken binnen zes weken moeten plaatsvinden, zoals een niertransplantatie. Uitstel kan een groot risico op blijvende gezondheidsschade betekenen.

Dit gebeurt om zorg te kunnen bieden aan het groeiend aantal coronapati├źnten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Planbare zorg in ziekenhuizen wordt verder afgeschaald

Deel je verhaal

RTL Nieuws onderzoekt de gevolgen van het uitstellen van kritieke zorg. Is jouw belangrijke afspraak afgezegd of uitgesteld? Of die van een familielid of bekende? En ervaar je daar ernstige gevolgen van? Dan horen we graag van je op onderzoek@rtl.nl met als onderwerp 'zorguitstel'. We zijn in het bijzonder benieuwd naar verhalen van mensen van wie de afspraak al meerdere keren is uitgesteld.

Wij komen ook graag in contact met experts, (medisch) specialisten, artsen of verpleegkundigen die deze situaties herkennen. Alle verhalen worden vertrouwelijk behandeld.

Geef in je mail aan hoe we je het beste kunnen bereiken. Wellicht nemen we dan contact met je op. Natuurlijk worden al je gegevens vertrouwelijk behandeld. Jouw informatie komt nooit zonder toestemming in een artikel of tv-item.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roos (1) wacht door corona al maanden op operaties: 'Ze wordt steeds zieker'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore