Zoek op

Corona slaat toe in Zuid-Limburg, zoek hier jouw gemeente op

23 november 2021 17:35
Beeld © ANP/RTL Nieuws

Door de enorme toename van het aantal coronabesmettingen kleurt de coronakaart van Nederland bijna geheel zwart. Slechts 7 gemeenten ontsprongen afgelopen week de dans. Zuid-Limburg telde afgelopen week relatief gezien de meeste besmettingen. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

In een week tijd testte 1 op de 50 inwoners van de Zuid-Limburgse gemeente Voerendaal positief op het coronavirus. Nog niet eerder zijn er naar verhouding zoveel besmettingen uit een gemeente gemeld. 

Ook in de nabijgelegen gemeenten gaat het hard. Zo wordt de top drie van gemeenten met naar verhouding de meeste besmettingen volgemaakt door Landgraaf en Meerssen. En van de 15 gemeenten met de hoogste besmettingscijfers liggen er 7 in Zuid-Limburg.

Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve tests verdeeld zijn over het land. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken.

Positieve testen per gemeente tussen 16 en 23 november

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weekcijfers corona stijgen weer fors, ziekenhuizen houden hart vast

In totaal waren er afgelopen week 124 gemeenten met meer dan 1.000 positieve testen per 100.000 inwoners. Een week eerder was dit nog het geval in 23 gemeenten. Alleen in de provincies Groningen en Drenthe kleuren plukjes gemeenten nog niet zwart. 

Verdrievoudiging in Weesp en Asten

Maar ook daar stijgen de cijfers wel degelijk. In alle Nederlandse gemeenten is deze week minimaal één nieuwe positieve test gemeld. In 323 van de 352 gemeenten steeg het aantal gemelde positieve testen.

In 17 gemeenten was er zelfs sprake van een verdubbeling van het aantal besmettingen ten opzichte van vorige week. In de gemeenten Weesp en Asten verdrievoudigde het aantal gemelde positieve testen zelfs. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore