Zoek op

Meeste coronagevallen in Limburg, minste in Groningen: bekijk de cijfers in jouw gemeente

09 november 2021 17:08 Aangepast: 09 november 2021 20:20
Beeld © ANP/RTL Nieuws

Het aantal nieuwe positieve coronatests is de afgelopen week in bijna alle Nederlandse gemeenten gestegen ten opzichte van de week daarvoor. Veruit de meeste coronagevallen werden gemeld in Urk. Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

Omgerekend werden in Urk 1569 positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. Vorige week waren dat er nog 914.

Na Urk volgen de gemeenten Neder-Betuwe, Reimerswaal, Renswoude, Oldebroek en Veenendaal. Deze gemeenten gaan aan kop met meer dan 1000 besmettingen per 100.000 inwoners.

Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve tests verdeeld zijn over het land. Bijna heel Nederland kleurt deze week donkerrood. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken.

Stijging in 324 gemeenten

In bijna alle gemeenten is deze week minimaal één nieuwe coronabesmetting gemeld. En in 324 van de 352 Nederlandse gemeenten werden deze week meer coronagevallen gemeld dan een week eerder. In 36 gemeenten was er zelfs sprake van een verdubbeling.

In slechts 26 gemeenten daalde het aantal nieuw gemelde coronabesmettingen. Schiermonnikoog bleef als enige gemeente afgelopen week coronavrij. Vlieland was bijna een maand helemaal coronavrij, maar ook daar werden deze week tien nieuwe besmettingen gemeld.

Miniatuurvoorbeeld
Zoek op:

Aantal ic-opnames steeg afgelopen week met 49 procent

Meeste coronagevallen in Limburg

In alle 25 veiligheidsregio's steeg het aantal coronagevallen. In verhouding zijn de meeste nieuwe coronagevallen gemeld in Limburg-Zuid en Limburg-Noord. In Limburg-Zuid werden 703 nieuwe positieve tests per 100.000 inwoners gemeld. In Limburg-Noord waren dit er 678.

De minste coronagevallen werden afgelopen week gemeld in de regio Groningen. Hier werden 242 nieuwe positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. Vorige week waren dit er nog 177.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore