Ga naar de inhoud
Niet overal bussen ingezet

Treinen vallen uit door personeelstekort bij ProRail

Archieffoto van een reiziger op Utrecht Centraal. Beeld © ANP / Hans van Rhoon

Weer vallen er treinen uit omdat de verkeersleiding van spoorbeheerder ProRail onderbezet is. Vanochtend rijden er tussen 07.00 en 09.00 uur op verschillende trajecten geen treinen. Niet overal worden bussen ingezet.

Tussen 07.00 en 09.00 uur rijden er geen treinen tussen Utrecht en Arnhem. Ook naar Rhenen rijden geen treinen vanuit de domstad. NS meldt dat er geen bussen worden ingezet op het traject. Doorgaande reizigers wordt aangeraden via Den Bosch te reizen.

Tussen Barneveld-Zuid en Ede-Wageningen rijden ook geen treinen tussen 07.00 en 09.00 uur. Connexxion zet bussen in om de reizigers alsnog te kunnen vervoeren.

Tekort aan verkeersleiders

Het tekort aan verkeersleiders speelt ProRail al langer parten. Om die reden worden vaker treinen noodgedwongen uit de dienstregeling geschrapt. Volgens de spoorbeheerder is dat tot nu toe met name in de vakantieperiodes gebeurd.

Treinen
Lees ook:
Treinen uitgevallen door zieke verkeersleider: 'Komt vaker voor'

"We proberen landelijk te scannen waar het nodig is om mensen op korte termijn in te zetten, maar dat lukt simpelweg niet altijd", zegt een woordvoerder. "Dat is natuurlijk heel vervelend."

De spoorbeheerder verwacht rond 2023 het personeelstekort 'zo veel mogelijk opgelost te hebben'. ProRail heeft onder meer gepensioneerden en oud-medewerkers gevraagd tijdelijk in te vallen wanneer er gaten vallen, zegt de woordvoerder.