Ga naar de inhoud
RIVM-weekcijfers

Daling aantal coronagevallen zet door: 30 procent minder ziekenhuisopnames

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Het aantal nieuwe coronagevallen is voor de derde week op rij gedaald. Bij het RIVM zijn 11.760 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Vorige week kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 13.347 meldingen binnen. Ook werden er minder coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Dat blijkt uit de nieuwste weekcijfers die het RIVM bekend heeft gemaakt. De afgelopen week daalde het aantal mensen dat zich liet testen bij de GGD.

Het percentage positieve testen is gedaald naar 7.5 procent, vorige week was het 8 procent. 

Gemelde positieve testen

Flinke daling ziekenhuisopnames

Deze daling is ook in de ziekenhuizen terug te zien. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames was deze week 213, vergeleken met 306 vorige week. Het aantal nieuwe opnames op de intensive care daalde van 68 naar 56.

Ook de ziekenhuisbezetting daalde. Voor het eerst sinds 23 juli de bezetting weer onder de 500 gezakt. Op dit moment liggen er volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) 475 coronapatiënten in het ziekenhuis. 321 van hen op de verpleegafdeling en 154 op de intensive care. Vorige week waren dat er in totaal 578, waarvan 200 op de intensive care.

Bezetting verpleegafdeling en intensive care

8 op de 10 Nederlanders gevaccineerd

Ruim 83 procent van de bevolking van 12 jaar en ouder heeft minstens één vaccinatie gehad, blijkt uit de cijfers van het RIVM. Bijna 80 procent van de Nederlanders is volledig gevaccineerd.

Er zijn nog wel flinke verschillen tussen verschillende regio’s. Zo is in Urk slechts 26 procent van de inwoners volledig gevaccineerd. In Staphorst, Neder-Betuwe en Reimerswaal ligt de vaccinatiegraad tussen de 50 en 60 procent. Op de kaart hieronder is te zien hoe jouw gemeente ervoor staat.