Dubbele dosis MDMA

Overleden Nederlander (54) op Belgisch festival had gevaarlijke xtc bij zich

18 september 2021 19:00
Er zijn veel xtc-pillen met een hoge dosis MDMA in omloop (archieffoto).

Op het dancefestival Extrema Extra in het Belgische Houthalen-Helchteren is gisteren een 54-jarige Nederlander overleden. De man had xtc-pillen op zak met gevaarlijke hoeveelheden MDMA. Het parket van Belgisch Limburg waarschuwt voor de drugs.

"Hij is onwel geworden op het terrein en is daar gereanimeerd", zegt een woordvoerder van het parket naar aanleiding van berichtgeving in Belgische media. "De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Gent gebracht, waar hij is overleden. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van zijn dood."

Doodsoorzaak nog niet zeker

Volgens het parket is het nog niet duidelijk of de drugs in verband staan met het overlijden van de man. De drugs die bij de man zijn gevonden, hebben een twee keer zo hoge dosis MDMA als een normale xtc-pil.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bart en Daniëlle kwamen om het leven door xtc, hun families komen nu in actie

De tabletten zijn volgens de zegsman voorzien van het logo van de modeontwerper Philipp Plein. Het parket benadrukt dat het nog niet bekend is of de man door deze drugs gestorven is. "Onderzoek zal dit uitwijzen, er zal nog een autopsie plaatsvinden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore