'Luide knal'

Boeing 777 van Air France-KLM maakt noodlanding in Beijing na rook in cabine

18 september 2021 18:43 Aangepast: 18 september 2021 19:06
Een Boeing 777 van Air France (archieffoto). Beeld © EPA

Een Boeing 777 van Air France-KLM heeft vandaag kort na opstijgen in Beijing een noodlanding gemaakt. De noodlanding was nodig toen de cabine zich met rook vulde na een technische storing.

Passagiers meldden dat ze voor de rookontwikkeling een luide knal hoorden. Veertien minuten na het vertrek richting de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs keerde het vliegtuig weer terug op de luchthaven van Beijing. Niemand raakte bij de noodlanding gewond, meldt de luchtvaartmaatschappij

Er zullen onderhoudswerkzaamheden aan het vliegtuig worden uitgevoerd en passagiers kregen alternatieve vluchten naar Parijs aangeboden.

Boeing vaker in het nieuws

Boeing, een van 's werelds grootste vliegtuigbouwers, is de afgelopen jaren vaker in het nieuws geweest vanwege technische mankementen aan zijn vliegtuigen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alweer problemen met de Dreamliner, het andere hoofdpijndossier van Boeing

Veiligheidsproblemen met 737 Max-straalvliegtuigen, die betrokken waren bij twee dodelijke ongevallen, hebben het bedrijf meer dan 17 miljard euro (20 miljard dollar) gekost en hebben de reputatie van de vliegtuigbouwer aangetast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore