Man schoot met kruisboog

Slachtoffers steekpartij Almelo zijn twee vrouwen van 70 en 52 jaar

18 september 2021 15:37 Aangepast: 18 september 2021 18:31
Beeld © ANP

De twee dodelijke slachtoffers van de steekpartij in Almelo zijn twee vrouwen van 70 en 52 jaar oud. De verdachte is een 28-jarige man. Net als de slachtoffers komt de verdachte uit Almelo. Hij werd daar vrijdag aangehouden nadat hij met een kruisboog op een balkon op omstanders schoot.

Bij het incident raakte ook een derde persoon gewond. Dat is een 33-jarige vrouw uit de gemeente Rijssen. Zij is opgenomen in het ziekenhuis. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee doden en gewonde na steekpartij Almelo, verdachte schoot ook met kruisboog

De politie zegt te begrijpen dat er veel vragen zijn. "Deze vragen zijn niet allemaal direct te beantwoorden. Het onderzoek in dit soort heftige incidenten moet grondig gebeuren en kost tijd."

Verdachte gewond

Met een arrestatieteam is de man overmeesterd en gewond naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de Stentor werd hij door de politie 'met vuurwapens uitgeschakeld'. Dat bevestigt de politie niet, wel dat er is geschoten. 

Het onderzoek van de politie is in volle gang. Het incident zorgde voor veel onrust in de buurt. Burgemeester Arjen Gerritsen sprak vrijdag van een grote impact op de stad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore