Wisselvallig

Code geel door onweer: vandaag in Limburg, morgen in het hele land

09 september 2021 09:43
Onweer- en regenbuien boven Nederland. Beeld © ANP

In de provincie Limburg geldt vanaf 13.00 code geel vanwege flinke buien, met veel kans op onweer. Ook morgen is code geel van kracht, maar dan ook in de rest van het land. Ook morgen wordt onweer en veel neerslag verwacht.

In het zuidoosten van het land kunnen zich vandaag hevige onweersbuien ontwikkelen, waarbij er kans is op blikseminslag en hagel. Ook kan er plaatselijk veel regen vallen.

Ook in het oosten

"In de ochtend komt er wel wat bewolking binnen in het zuidoosten van het land, maar dat stelt nog niet veel voor. Maar in de tweede helft van de middag en daarna in de avond kunnen er onweersbuien ontstaan, ook in het oosten van het land", zegt Marjon de Hond van Buienradar.

Volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) kan het verkeer last hebben van het weer. Naar verwachting is de waarschuwing voor de provincie Limburg om 20.00 voorbij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Is er onweer op komst? Dan moet je dit absoluut (niet) doen

Morgen heeft de rest van het land ook met regen, hagel en onweer te maken. Tussen13.00 en 20.00 geldt dan code geel voor het hele land.

Vooruitzicht

"Vannacht kan er nog een enkele bui voorkomen, met name in het noordoosten", zegt De Hond. "Maar die is niet zo zwaar. Maar overdag is er landinwaarts kans op flink veel neerslag met onweer, en misschien zelfs hagel."

In het weekend blijft het weer wisselvallig. "Maar gelukkig zullen de buien dan iets minder zwaar zijn", besluit De Hond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore