'Schandalig'

Verbazing over hoge huizenprijzen na nieuwe aflevering Kopen Zonder Kijken

30 augustus 2021 21:56 Aangepast: 31 augustus 2021 14:08

Kopen Zonder Kijken begint aan een nieuw seizoen en vanavond werd de eerste aflevering uitgezonden. Op sociale media was er vooral veel verbazing over hoe de twee deelnemers, het jonge stel Bas en Sofie, amper een woning konden vinden met hun oorspronkelijke budget van 475.000 euro. En aan de woning die ze wél vonden, moest veel gebeuren.

Het stel uit Utrecht wilde na een lange reis door Europa een ander huis kopen op korte afstand van hun huidige woonplaats. Maar omdat Bas en Sofie allebei zelfstandig ondernemer zijn, is dat nog niet zo makkelijk. De banken zijn streng.

Zoektocht lastig

In Kopen Zonder Kijken koopt een ervaren tv-makelaar voor een afgesproken budget een geschikte woning voor de deelnemers, die de woning dus zelf nog niet hebben gezien. Maar zelfs met de hulp van Kopen Zonder Kijken bleek het vinden van een huis voor die prijs lastig.

Uiteindelijk lukte het makelaar Alex om een huis te vinden voor Bas en Sofie. En wel tot grote tevredenheid van het stel. Maar, zegt makelaar Alex zelf ook: de bedragen die nu rondgaan, zijn bizar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Makelaar Alex schrikt van rare ontdekking in Kopen Zonder Kijken

Aan het huis voor Bas en Sofie moest nog veel gebeuren. En er zat ook nog eens asbest in het dak. "Als je mij twee jaar geleden had gevraagd of een woning zoals deze boven de vier ton had gekost, had ik je vierkant uitgelachen. De prijzen zijn belachelijk hoog nu", zegt Alex.

Reacties

Op sociale media zijn de kijkers het daar geheel mee eens. De reacties online variëren van '475.000 euro en niet eens een fatsoenlijk huis kopen: schandalig' tot 'de woningnood in Nederland is zo hoog dat mensen een bouwval kopen voor vier ton inclusief asbest'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore