Pasveer en Van de Beek vallen af

Dumfries en Bergwijn geselecteerd voor Oranje, debuut voor Malacia en Rensch

27 augustus 2021 12:32
Louis van Gaal Beeld © ANP

Steven Bergwijn en Denzel Dumfries zijn weer geselecteerd voor aanstaande Oranje-interlands. Bondscoach Louis van Gaal deelde zijn definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatie vanmiddag in Zeist. Nederland moet spelen tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije.

Verdedigers Tyrell Malacia en Devyne Rensch zijn voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Remko Pasveer en Donny van de Beek zijn afgevallen.

Voorselectie

Malacia en Rensch zaten ook al in een voorlopige selectie van 25 spelers. Steven Bergwijn en Denzel Dumfries zaten daar niet bij, maar zijn dus alsnog opgenomen in het keurkorps van Van Gaal. Zij nemen dus de plaats in van Pasveer en Van de Beek.

Van de EK-selectie van de vorige bondscoach Frank de Boer ontbreken Patrick van Aanholt, Joël Veltman, Owen Wijndal, Luuk de Jong en Quincy Promes. Ook doelman Jasper Cillessen, die wel in de definitieve selectie zat maar het EK uiteindelijk niet haalde, zit niet bij de groep.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gaal: ik neem een grote gok met Oranje

Nederland speelt in de WK-kwalificatie woensdag 1 september een uitwedstrijd tegen Noorwegen, gevolgd door thuisduels met Montenegro (zaterdag 4 september in Eindhoven) en Turkije (dinsdag 7 september in Amsterdam).

Groep G

Oranje staat tweede in groep G, met 1 punt minder dan Turkije en evenveel punten als Noorwegen en Montenegro. Alleen de winnaars van de groepen plaatsen zich voor het WK. De nummers 2 krijgen een herkansing in de play-offs.

Het WK is van 21 november tot en met 18 december 2022 in Qatar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore