Ga naar de inhoud
'Verkeerd signaal'

Prins Bernhard heeft spijt van brief aan Chef'Special

Prins Bernhard junior Beeld © ANP

Prins Bernhard junior heeft spijt dat hij de band Chef’Special heeft gevraagd om gratis op te treden tijdens de Formule 1 in Zandvoort. De mede-eigenaar van het circuit zegt dat de e-mail met het verzoek nooit verstuurd had mogen worden.

Presentator Humberto Tan zei dat gisteravond in zijn talkshow, waarin Chef'Special te gast was. Tan had voorafgaand aan de uitzending uitgebreid met Bernhard junior gesproken. De prins zei tegen Tan 'dat de brief nooit verstuurd had moeten worden' en bood zijn excuses aan.

Bernhard zei ook bereid te zijn om de band persoonlijk te ontmoeten. "Maar daar gaat het mij niet om", reageerde zanger Joshua Nolet tijdens de show, zoals in deze video te zien is:

Bernard reageert op boosheid Chef'Special: 'Excuses'

05:10

Vele reacties

Joshua Nolet van Chef'Special stelde eergisteren in een video dat prins Bernhard de band had gevraagd om voor vrijkaartjes te komen optreden tijdens het Formule 1-weekend op Circuit Zandvoort. De frustratie van de Chef'Special-zanger leidde online tot veel kritiek op Bernhard.

'Vraag
Lees ook:
'Vraag prins Bernhard aan Chef'Special getuigt van minachting'

"Het zegt iets van hoe er naar muzikanten wordt gekeken en alles wat erachter zit", aldus Nolet in de video. "Dat afgezet tegen hossende mensen in stadions, duizenden mensen op een meerdaags event in Zandvoort... het voelt gewoon even niet meer eerlijk."

Verkeerd signaal

Volgens diverse muziekorganisaties is het een verkeerd signaal als artiesten gratis optreden bij de Dutch Grand Prix, op 3, 4 en 5 september in Zandvoort.

Chef'Special
Lees ook:
Chef'Special gevraagd gratis op te treden bij Formule 1: 'Voelt niet eerlijk'

"Veel te vaak krijgen zangers en bands te horen: maar je vindt het toch leuk om te doen?", aldus voorzitter Arriën Mollema van BAM! Popauteurs. "Het is een bizarre gedachte dat je niet betaald zou krijgen voor werk dat je doet. Prins Bernhard verhuurt de vele huizen die hij bezit ook niet voor een vrijkaartje voor een concert."