'Nieuws is ingeslagen als een bom'

Dakar-rijder Ton van Genugten (38) overleden na val in mestkelder

27 augustus 2021 08:20 Aangepast: 28 augustus 2021 15:58
Ton van Genugten tijdens de Dakar in 2018 Beeld © ANP

De bekende Dakar-rijder Ton van Genugten (38) is overleden. Hij kwam gistermiddag om bij een val in een mestkelder. Mensen uit de omgeving van zijn team hebben het nieuws van Omroep Brabant bevestigd.

Het ongeluk gebeurde bij een agrarisch bedrijf aan de Vleutstraat in Best. Een specialistisch team van de brandweer redde Van Genugten weliswaar uit de silo, maar niet veel later overleed hij. De inzet van een traumahelikopter was tevergeefs.

'Heel erg triest'

Volgens Omroep Brabant is het nieuws bij het Dakar-team De Rooy, waar Van Genugten deel van uitmaakte, 'ingeslagen als een bom'. “Het is een zwarte dag, ongelooflijk”, zegt Gerard de Rooy tegen de provinciale omroep. “Ik heb er geen woorden voor. Het is heel erg triest.”

Van Genugten reed meerdere keren mee in het Dakar-team van De Rooy. Tussen 2013 en 2019 deed hij zes keer mee in de befaamde rally. Deze aanstaande editie van de Dakar-rally zou hij weer in actie komen voor Team De Rooy.

Van Genugten was daarnaast ook een bekend gezicht in de Brabantse agrarische sector. Hij was directeur bij familiebedrijf TonTrans, dat gespecialiseerd is in mestverwerking en het transporteren van agrarische producten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore